„Na dětském hřišti v Praze 5 se nachází silně podnapilá žena, která má u sebe osmiletou dceru,“ takové hlášení dostali v pondělí strážníci z Prahy 5. Oznámení volal na linku 156 manžel opilé ženy a zároveň otec dítěte. Žena, která holdovala alkoholu byla na dětském hřišti se svou osmiletou dcerou kolem deváté hodiny večerní. 

Tři dny v lihu

Muž strážníkům tvrdil, že je jeho manželka pod vlivem alkoholu už třetí den. Strážníci nelenili a na místo dorazili za dvě minuty od hlášení. V tu dobu se opilá žena nacházela kousek od hřiště, kde seděla se svojí kamarádkou a popíjely víno. 

Žena podstoupila dechovou zkoušku a ukázalo se, že je pěkně pod obraz - nadýchala až tři promile! Muž strážníkům sdělil, že se bojí o svou dceru, protože se jeho žena pod vlivem alkoholu chová agresivně.

„Při čekání na příjezd hlídky Policie ČR začala žena svého muže urážet a vyhrožovat mu násilím. Státní policie rozhodla o převozu ženy na protialkoholní záchytnou stanici, případ byl předán k dořešení věcně příslušnému úřadu,” sdělila mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.