Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Stařík šel za svou rodinou pěšky 950 km! Řidič ho odmítl vzít do autobusu kvůli koronaviru

Autor: rc - 
29. června 2020
22:26

Téměř 950 kilometrů ušel pěšky ke svým příbuzným stařík v Číně. Postaršího muže odmítl řidič autobusu svézt, protože nevlastnil chytrý mobilní telefon, kterým by prokázal, že není nakažený koronavirem. Muž se proto rozhodl, že půjde pěšky. Na cestě však naštěstí potkal dobrosrdečného řidiče kamionu, který ho svezl a dal mu najíst. Příběh, který byl později sdílen na sociálních sítích, přitáhl pozornost milionů lidí.

Dva měsíce strávil na cestě muž jménem Ge. Postarší muž pocházející z čínské provincie An-chuej chtěl navštívit své příbuzné v sousední provincii Če-ťiang. Za svou rodinou chtěl jet autobusem, nicméně plán ztroskotal poté, co ho řidič autobusu odmítl s tím, že nemá chytrý telefon, jímž by dokázal, že není nakažen koronavirem.

Od vypuknutí pandemie je po obyvatelích Číny požadováno, aby měli ve svých telefonech zdravotní kód, kterým by na veřejných místech a dopravě prokázali, že nejsou nakažení. Poté, co ho řidič poslal pryč, muži nezbylo nic jiného, než jít za svou rodinou po svých.

Ge doufal, že u své rodiny najde práci a bude tam s nimi žít. Muž ušel neuvěřitelných 950 kilometrů, než mu ve středu na cestě zastavil řidič kamionu Liu, kterému se staříka zželelo. Dal mu najíst a slíbil mu, že ho zaveze až k jeho příbuzným. „Jeho příbuzní žili na trhu. Brána na trh však byla zavřená, tak jsem mu nabídl, že může zůstat u mě přes noc. Také jsem mu nabídl, že mu pomůžu sehnat pokoj v hotelu. Ale odmítl,“ řekl Liu pro britský deník Daily Mail.

Ge prý trval na tom, že bude spát v parku. Nechtěl jeho zachránci způsobit problémy. V pátek Liu smutný příběh zveřejnil na sociálních sítích a příběh okamžitě přitáhl pozornost. Miliony lidí v Číně s ním jeho příběh prožívalo a chtělo mu pomoci najít jeho rodinu. Nakonec se však ukázalo, že Ge svou rodinu našel. V sobotu měla rodina Ge vyzvednout na policejní stanici. Na sociálních sítích mnoho lidí kritizuje zdravotní kódy s tím, že znevýhodňují starší lidi. „Zdravotní kódy jsou opravdu nepříjemné pro starší lidi. Moje babička s tím bojuje pokaždé, když jde ven,“ uvedl uživatel sociální sítě.

jsemtoja ( 29. června 2020 23:13 )

Jak redaktor napíše "stařík", tak pánovi bylo max. 65 Ale chápu, je potřeba upoutat pozornost nadpisem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa