Loupež drahých šperků se měla stát ve středu kolem třetí hodiny ráno na Václavském náměstí. Podle televize CNN Prima News se muž slanil světlíkem o délce deseti metrů a vyboural díru do zdi vedoucí do obchodu. 

Majitel obchodu se televizi svěřil, že si zloděj odnesl zboží v hodnotě kolem 30 milionů korun. „Vybral si zlato, zlato s diamanty, s drahokamy a zlato s granáty,“ uvedl majitel. V obchodě se dokonce spustil alarm a na místo přijela bezpečnostní agentura hlídající obchod a policisté.

Ochranka přijela, ale...

„Firma, která střeží obchod, přišla ven s policisty, ale jak neviděli nic z ulice, tak asi nemohli vědět, že se něco stalo,“ řekl majitel obchodu a dodal, že řádění zloděje viděli až při otvíračce: „My jsme na to přišli ráno, kolem osmé hodiny. Viděli jsme na kamerách, že něco není úplně v pořádku a poznali jsme, že se něco stalo,“ dodal majitel vykradeného obchodu.

Po vynalézavém lupiči nyní pátrá policie a žádá veřejnost o pomoc: „Pokud jste viděli muže v oranžové vestě, který se slaňoval poblíž Vodičkovy ulice, ozvěte se na linku 158. Kriminalisté v současné chvíli vyhodnocují kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž vidět,“ uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Za vloupání hrozí hledanému v případě dopadení a odsouzení až 10letý trest kvůli vysoké škodě.

Fotogalerie
10 fotografií