Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češi se méně líbají, kvalita i četnost sexu klesá! Co na to sexkoučka Poupětová?

25. června 2020 | 06:00

Pandemie koronaviru zapůsobila na všechna odvětví a sféry, které se dotýkají našeho života. Intimita je samozřejmě choulostivé téma, které se kvůli koroně také dostalo do hledáčku koučů a poradců. Vždyť i polibky na tvář s kamarády se najednou staly otázkou a zdravíme se mávnutím ruky – natož potom nové lásky a seznámení, které s sebou nesou přenos různých tělních tekutin!

„S ohledem na věkovou kategorii zhoršení sexuálního života nejčastěji hlásili lidé od osmnácti do šestadvaceti let, a to ve skoro patnácti procentech případů. Hůře než ženy na tom přitom v této skupině byli muži, u nichž lze pozorovat vůbec nejvýznamnější zhoršení spokojenosti se sexuálním životem v rámci všech věkových a genderových skupin respondentů. Zlepšení pak nejčastěji nastalo u věkové kategorie sedmadvacet až pětatřicet let – v téměř dvanácti procentech případů,“ komentuje výsledky průzkumu, který si nechal vypracovat, Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz

Přestože odborníci během pandemie doporučovali z bezpečnostních důvodů omezit líbání a upřednostnit takové sexuální polohy, u nichž by tváře partnerů nebyly příliš blízko u sebe, drtivá většina lidí na tyto rady nedbala: líbat se přestalo jen asi 1 procento partnerů a sexuální polohy změnilo jen 0,6 procenta lidí. K omezení líbání přistoupili ze všech věkových skupin nejčastěji lidé ve věku od 54 do 65 let, a to ve zhruba 2 procentech případů. Průzkum rovněž ukázal, že lidem ve většině případů karanténa co do vztahu s partnerem vyhovovala, necelá třetina lidí si pochvalovala více společně stráveného času.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.