Ne všichni jsme na dobrodružství v přírodě zvyklí. Co si budeme povídat, kempovat nadivoko rozhodně přináší i svá úskalí. Těm se ale vyhnete, pokud se rozhodnete kempovat na zahradě! Je to bezpečné, pohodlné a v případě velmi špatného počasí se prostě přesunete domů. Zkrátka pohoda.

Základním předpokladem pro kempování na zahradě je samozřejmě samotná zahrada. Je jedno jak velká, její velikost vás může omezit jen v počtu lidí, se kterými se svůj volný čas rozhodnete strávit. K tomu, aby se ale všichni cítili dobře, nebude stačit jen přátelská atmosféra. Co všechno budete potřebovat?

Kempingový nábytek

Nemusí se jednat o čistě skládací kempingové stoly a židle. Postačí i tradiční zahradní nábytek, protože ho na rozdíl od výletů do přírody nebudete muset přesouvat z bodu A do bodu B. Pokud si potrpíte na dobrou cenu i vzhled, určitě se porozhlédněte po celých sadách nábytku. Bývají zpravidla levnější a jednotlivé prvky k sobě dokonale ladí. Součástí nábytkových setů jsou mnohdy i slunečníky, které v létě rozhodně přijdou vhod.

.
Autor: OBI

Altán nebo pavilon

Pomocí pavilonu nebo altánu vytvoříte během okamžiku dekorativní a zároveň praktické zastřešení vašeho zahradního nábytku pro případ, že by pařilo slunce, nebo pršelo. Víte-li, že na zahradě budete trávit spoustu času, vyplatí se zainvestovat do pavilonu s pevnou ocelovou konstrukcí. Nebudete se muset bát, že vám ho převrátí vítr. A pokud přece jenom někdy vyrážíte kempovat do volné přírody, tak si můžete pořídit rozložitelný pavilon, který si můžete brát i na cesty.

.
Autor: OBI

Klasický, elektrický nebo plynový gril

Co by to bylo za kempování bez dobrého jídla a pití? Na zahradě si můžete pohodlně připravit něco dobrého na zub pomocí grilu. Je jen na vás, jestli dáte přednost grilu na dřevěné uhlí nebo grilu elektrickému. Na čerstvém vzduchu je zážitek z jídla úplně jiný a je to jeden z hlavních důvodů, proč chceme trávit den mimo vnitřní prostory. Širokou nabídku grilů si můžete prohlédnout zde.

.
Autor: OBI

Bazén

Co je v létě nejoblíbenější aktivita? No přece koupání. Není nic lepšího, než se v parných dnech osvěžit. Pořiďte si bazén a o zábavu budete mít rázem postaráno! Ocení ho především děti, zatímco se vy budete věnovat grilování a popíjení s přáteli. V současnosti jsou velmi oblíbené i lehce složitelné bazény disponující filtračním čerpadlem. Jsou navíc k dostání již v řádech tisíců korun.

.
Autor: OBI

Stan a spacák

Chcete-li si navodit pocit pravého kempování se vším všudy, přenocujte ve stanu nebo klidně pod širým nebem ve spacáku. Riziko, že vás přepadne nějaká divoká zvěř nebo lupiči, je v porovnání s kempováním ve volné přírodě mizivé.

Všechno potřebné najdete v OBI

Nejen věci na camping, ale také například stavební materiály, zahradní techniku nebo věci pro domácnost naleznete na stránkách OBI. Udělejte si letos dokonalé léto u vás doma!