Vendula je i v těhotenství zatím stále aktivní a věnuje se práci pro nadaci Kapka naděje, ačkoliv jí všichni opakují, že by se měla hlavně šetřit a odpočívat. Jenže přehnaná péče okolí blondýnku trochu znervózňuje. „Připadám si pak, jako bych byla postižená,“ postěžovala si v rozhovoru s Gabrielou Wolfovou ze Super.cz, který byl živě odvysílán prostřednictvím instagramu.

„Teď jsem měla dost práce, tak se dnes cítím trochu víc unavená. Ale myslím, že za to může i to skokové počasí,“ popsala, jak na tom je. Následně ale dodala, že se samozřejmě snaží být na sebe opatrná, když je v požehnaném stavu. „Nejsem zvyklá nic nedělat,“ povzdechla si.

Nepodceňuje ani pravidelné kontroly u lékaře a všechny testy, které zatím prodělala, dopadly dobře. Co se týče pohlaví, není ale zatím nic jasné. „Nevíme, nevíme. Já si přeju dceru, můj muž a syn zase chtějí kluka,“ přiznala Pizingerová. Ta si posteskla, že většinou se životní přání plní spíše jejímu muži. Ostatně její svěží vzhled a fakt, že v těhotenství přibrala zatím pouze jen šest kilo, také dle pověr ukazují na to, že možná opravdu nosí pod srdcem chlapečka. Ona sama ale říká, že všechna její těhotenství zatím probíhala podobně, a tak ani z toho pohlaví miminka neuhodne či nevycítí.

VIDEO: Vendula Pizingerová má strach o syna! Karanténa mu komplikuje budoucnost. 

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová má strach o syna! Karanténa mu komplikuje budoucnost. Kateřina Štíchová, Aleš Brunclík

Každopádně jména už mají s Josefemvymyšlená pro dceru i syna, ačkoliv prý zatím jen »pracovní«. „Nešla bych do žádného cizího jména, zatím buď Václav/Václava či Josef/Josefína,“ svěřila se ředitelka Kapky naděje s tím, že sama inklinuje spíš k druhé možnosti a potomkovi chce dát raději jméno po svém muži než po sobě (v občance má totiž jméno Václava – pozn. red.). „On o ničem jiném asi ani neuvažoval,“ smála se a trochu si tak do o 16 let mladšího manžela rýpla.

Z následujících měsíců prý strach nemá, i když jak sama přiznala: „Porod asi nebude nic moc“. Už teď naopak ví, že určitě půjde o císařský řez, nejen s ohledem na její věk, ale i kvůli tomu, že má prý moc úzké kyčle, což by mohlo způsobit při klasickém porodu potíže. Za sebou má už ostatně dva porody a ačkoliv se od té doby trendy v porodnictví stihly proměnit, Pizingerová veškeré novinky odmítá a sází raději na jistotu. „Porod doma je nebezpečný v každém věku, dítě se může otočit, může zemřít matka či dítě a celá rodina má pak příšerný zážitek na celý život,“ rozohnila se v živém vysílání na instagramu.

Obavy má ale spíš z toho, co přijde pak… „Pro Josefa to bude nové a pro mě po 15 letech staronové. Moje děti byly hodné, v noci spaly,“ vysvětlovala vdova po Karlu Svobodovi (†68), která už přivedla na svět dceru Klárku (†5) a syna Jakuba (15). „Tohle miminko ale bude mít jiného otce, mnohem aktivnějšího. Karel se moc nehnal… Bude to velký rozdíl,“ dodala Pizingerová a narážela tak na fakt, že její muž má přece jen dost elánu a podniká různé túry a dobrodružné cesty. Asi právem se tak strachuje, aby miminko nebylo taky tak trochu »poděs«.

VIDEO: Vendula Pizingerová utopená v květech. Róbu dvakrát vynesla a jde do dražby! 

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová utopená v květech. Róbu dvakrát vynesla a jde do dražby! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
62 fotografií