Brutální vražda v Břeclavi, která otřásla i zkušenými kriminalisty, se stala vloni v noci z 5. na 6. srpna. Vrah se vloupal do domu, kde bydlel stařec Tomáš H. a jeho známá Šárka J.

Původní krádež se v okamžiku změnila v krvavá jatka. U seniora patologové napočítali 38, a u ženy dokonce 98 bodnořezných ran. Zohavená těla v tratolišti krve našel druhý den syn zemřelé. Policie měla podezřelého, který z domu ukradl tři tisíce, už za pár dní pod zámkem.

Obžalovanému Antonínovi, který chodí o berlích, přitížila výpověď jeho manželky. „Vrátil se v noci domů. Byl od krve a přinesl hodiny, kytaru, šperky, nůž, sekeru a tři tisíce korun. Své věci hned začal pálit. Řekl, že zabil nějakého muže a pak i ženu, aby proti němu nemohla svědčit,“ uvedla manželka Antonína Š.

Video
Video se připravuje ...

Za dvojnásobnou vraždu dostal od Krajského soudu v Brně 30 let vězení Hynek Zdeněk

Dostal jsem ránu do hlavy

V podobném duchu vypovídal i svědek, který byl s Antonínem Š. ve vazbě. „Přihlásil jsem se sám. Nemohl jsem mlčet. Nejdřív se mi přiznal k tomu, že zabil jednoho muže a pak i ženu, protože mrtví svědci nemluví. Pak už jen přemýšlel, jak se z toho vykroutit,“ uvedl svědek.

Antonín přesto před soudem jakoukoliv vinu nadále odmítal. „Byl jsem v tom domě, ale dostal jsem ránu do hlavy a pak když jsem se probudil, ležely už vedle mne dvě mrtvoly. Jak by vám bylo?,“ durdil se.

Bez lítosti

Státní zástupce Petr Bejšovec ale upozornil, že takové tvrzení je naprosto nelogické. „Proč by ho tedy ten případný vrah také nezabil?,“ ptal se Bejšovec. Zdůraznil, že na místě činu byly daktyloskopické stopy i DNA obviněného. Navíc pohyb Antonína Š. doložil i kamerový záznam z ulice poblíž domu.

Soudce krajského soudu Michal Zámečník poté zdůraznil, že Antonín Š. neprojevil žádnou lítost, odmítl se přiznat a snaží se hodit vinu na někoho jiného.

„Není zde žádná polehčující okolnost. Obžalovaný se proto odsuzuje k výjimečnému trestu na 30 let do věznice se zvýšenou ostrahou,“ uvedl soudce. Navíc rozhodl, že odsouzený musí pozůstalým ohradit celkově přibližně 4,2 milionu korun. Třicetiletý trest je po doživotí nejpřísnějším postihem.

Fotogalerie
14 fotografií