Dražba, která skončila ve čtvrtek večer, byla poměrně napínavá. Zhruba poslední týden se částka držela na čísle 650 000 Kč, ovšem zájemci zřejmě čekali až do poslední chvíle a pak teprve začali přihazovat jako diví. V poslední hodince aukce tak padaly už šestimístné sumy a výherce nakonec za obraz bude muset vyplatit 1 200 000 Kč.

Olejomalbu, která pochází z roku 2006, vytvořil sám Mistr, ovšem jen málokdo kromě něj o existenci díla věděl. Majitel, který si přál zůstat v utajení, se ale zhruba osm měsíců po smrti Gotta rozhodl obraz zpeněžit.

Dílo s názvem Divy zpívají prezidentu Havlovi putovalo do dražby na sklonku května na vyvolávací ceně 1000 korun, která leckomu připadala jako směšně nízká.

VIDEO: Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den

Video
Video se připravuje ...

Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den David Turek, Jan Jedlička

A to už jen z toho důvodu, že jiné Slavíkovy obrazy se podařilo prodat za šestimístné sumy - obraz s názvem Oldřich Nový a Anny Ondráková se vydražil za 1 200 000 Kč a slavná Mona Lisa (která má na rozdíl od té italské jedno ňadro venku) pak dokonce za 2 040 000 Kč.

Nakonec ani obraz, na němž je zobrazen prezident Václav Havel v obležení osmi krásných dam - světoznámých zpěvaček, nedopadl v aukci špatně.

VIDEO: Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Gottův šokující pohled na ženy: Představují si něhu, ale pak chtějí seřezat! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
98 fotografií