Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Střelba na Rychnovsku: Ve vojenském areálu zemřel vojenský policista (†41)!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: reprofoto Policie ČR)
Aktualizováno -
26. června 2020
14:04
Autor: VaB, ČTK - 
25. června 2020
20:41

Ve vojenském areálu v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku došlo ke střelbě, která má jednu oběť! Vážným zraněním na místě podlehl vojenský policista (†41). Nařízena byla i soudní pitva. 

Ve vojenském muničním skladě v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku se ve čtvrtek vpodvečer ozvala střelba. K místu tak okamžitě vyrazila policie a posádky záchranářů, včetně záchranářského vrtulníku. 

„Zasahovali jsme ve vojenském areálu, kde jsme měli nahlášené vážné střelné poranění u muže ročník 1979. Operátoři tísňové linky prováděli telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci (TANR),“ řekl Blesku mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Dodal, že záchranáři po příjezdu vystřídali lidi, kteří prováděli TANR. Resuscitaci prováděli i za pomoci přístroje a zraněnému podávali potřebné léky. „I přes veškerou naši snahu resuscitace byla ukončena, zranění byla vážná,“ zakončil Novák. Zraněnín podlehl vojenský policista. 

Místo si tak převzala policie, která střelbu potvrdila. „Ve vojenském objektu došlo ke střelbě, mělo se jednat o příslušníka armády,“ upřesnila policejní mluvčí Eva Prachařová s tím, že více informací zatím nemá.

Sebevražda?

„Byly zahájeny úkony trestního řízení. Za účelem objasnění věci byla nařízena soudní pitva,“ řekla mluvčí vojenské policie Nikola Hájková. Muž podle ní zemřel na místě na následky střelného poranění. V době střelby byl ve službě. Podle informací ČTK šlo buď o nešťastnou náhodu, nebo o sebevraždu. 

Základna v Týništi je ústředním skladovým, zkušebním a zásobovacím zařízením, které pro českou armádu zajišťuje kompletní zabezpečení municí, řízenými střelami, výbušninami a pyrotechnickými prostředky. Sklad střeží vojenská policie.

Skladový areál má rozlohu 496 hektarů, obvod vnějšího oplocení je přes 12 kilometrů. Nachází se v něm 71 skladišť a přes 33 000 metrů čtverečných užitné skladové plochy.

gabreta ( 25. června 2020 22:46 )

Je vidět, že naše profi armáda, je nebezpečná sama sobě!!!

starymlok ( 25. června 2020 22:26 )

Už jim z tý "války " šíbe".A nebo mu zahnula stará.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání