Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koronavirus byl v Evropě o rok dříve? Španělští vědci jej našli ve vodě z loňského března

Autor: ČTK - 
26. června 2020
16:16

Studie Barcelonské univerzity (UB), o níž v pátek informují španělská média, odhalila koronavirus SARS-CoV-2 ve vzorcích odpadních vod z Barcelony už z března 2019. Pokud se závěry této studie potvrdí, znamenalo by to, že koronavirus oficiálně odhalený loni v prosinci v Číně mohl být v Evropě už mnohem dříve, než se dosud předpokládá. Podle španělských médií studie UB ještě čeká na další ověření.

Studie barcelonské univerzity zkoumala kvůli pandemii covidu-19 také zmrazené vzorky odpadních vod z období od ledna 2018 do prosince 2019 a došla k překvapivému výsledku. „Všechny vzorky byly negativní na SARS-CoV-2 s výjimkou toho z 12. března 2019, v němž byla prokázána sice malá, ale jasná přítomnost SARS-CoV-2,“ citovala šéfa studie Alberta Bosche univerzita ve svém dnes zveřejněném prohlášení.

Bosch dodal, že vzhledem k častým návštěvám turistů v Barceloně je pravděpodobné, že podobně starý vzorek by se mohl najít i v jiných evropských metropolích. Podle Bosche zřejmě byla u tehdejších nemocných považována jejich choroba za chřipku, která má podobné příznaky jako nemoc covid-19.

Tento měsíc rovněž italští experti oznámili, že podle zkoumání starších vzorků odpadních vod zjistili dřívější výskyt v Itálii. Genetickou informaci viru SARS-CoV-2 našli ve vzorcích odebraných loni 18. prosince v Miláně a Turíně a letos 29. ledna v Boloni.

V Evropě byl první potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2 oznámen letos koncem ledna ve Francii. Předtím byly hlášeny případy v Číně, která první z nich oznámila začátkem prosince.

 

BoziMilda ( 27. června 2020 18:41 )

Tak to je dobře, smích posiluje přirozenou imunitu, takže teď už se koroňáka bát nemusíš. Hliníková čepička rozhodně funguje, od té doby co ji nosím se mi nic nepřihodilo, ani chemtrails už na mě nefunguje.

BoziMilda ( 26. června 2020 23:01 )

Takže
1) ty se Covidu neboj, tebe skolí prasklá žilka, jestli se budeš pořád takhle rozčilovat
2) blbové na pláže ještě neodjeli, a už se to tu rozjíždí znovu, horníci i agenturní pracovníci to chytili, kde ? Ano, správně, v práci. Takže mnohem větší smysl má zakázat práci než cestování.
3) Rangers, dříve Plavci jsou vystudovaní inženýři ze strojárny a architektury, takže mají spíš blíže ke kavárně než k ovarově plebsu, tak pozor, ať nemáš v hlavě logický rozpor, lidi jako ty to bolí
4) lidstvo bylo v řiti temné skoro celou svoji existenci, mor, neštovice, cholera, války, genocidy, hladomor a stejně přežilo, přežije i Covida
5) máš pravdu, na Bilderbergu se projednávala decimace lidstva, dají se dohledat i seznamy osob k redukci, jsi tam uvedena na 12. místě, takže ihned nasaď hliníkovou čepičku, vyndej baterku z mobilu a pozor na WC mísu, i ona je součást spiknutí.

panda82 ( 26. června 2020 17:55 )

Ale to je nemožné, přece to uniklo Číně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa