Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vraždu holčičky (†8) vyřešili po 38 letech: Pomohly vzorky DNA

Autor: ran - 
27. června 2020
18:41

Kelly Ann Prosserovou (†8) z Ohia našli v roce 1982 brutálně zmlácenou, uškrcenou a znásilněnou. V pátek kriminalisté oznámili, že se jim po 38 letech podařilo najít pachatele. Byl jím Harold Wayne Jarrell, v době vraždy 53letý. Usvědčil ho vzorek jeho DNA a databáze genealogické firmy. Spravedlnosti bohužel přesto ujde! 

Zločinec za utrpení malé Kelly tady na Zemi pykat  nebude, zemřel totiž už v roce 1996 ve věku 67 let. Odseděl si v životě jen pět let za jiný sexuální delikt, kterého se dopustil také na dítěti.  

Téměř 40 let stará vražda

Vyšetřovatelé po dlouhá léta věřili, že se jim ten případ podaří dotáhnout do konce. Po téměř 40 letech se tak skutečně stalo. A to díky vzorku DNA pachatele a specializované firmě, která se zabývá genealogií. Její obsáhlá databáze příbuzenských vztahů dopomohla po 38 letech k odhalení pachatele.

Ukázalo se, že se Jarell ještě za svého života do hledáčku policie kvůli vraždě Kelly už jednou dostal. Tehdy ho ale nikdo neobvinil, protože chyběly usvědčující důkazy. „Měli jsme celý DNA profil toho, kdo to udělal, jen jsme ho nedokázali spojit se správným jménem,“ řekl šéf vyšetřovatelů Greg Bodker. 

Usvědčili ho díky bratranci

Ono správné jméno kriminalisté vytrasovali přes Jarellova třetího bratrance. Pomocí stejné genetické metody byl již dříve usvědčen i sériový vrah a znásilňovač Joseph DeAngelo, zvaný jako „zabiják ze zlatého státu“, který byl v 70. a 80. letech postrachem Kalifornie. 

V jednu chvíli tu byla s námi, ta naše úžasná, osmiletá rošťačka, a pak najednou jsme měli jen vzpomínky a fotky, které nestárnou, kalendář s vyznačeným datem, kdy ji zabil, hrobeček a kousky jejího života uložené v krabici,“ zůstávají vzpomínky rodiny na veselou holčičku i po desetiletích krutě živé.  

Díky pozůstalých

Pozůstalí po nečekané zprávě neskrývali před vyšetřovateli hořkosladké emoce. „Děkujeme vám, že jste na tu nevinnou bytost nikdy nezapomněli a že jste práci pro naši holčičku nikdy nevzdali,“ vyjadřovali plni pohnutí kriminalistům vděčnost za jejich nasazení.

Nikdy není pozdě na spravedlnosti, a tak Kellyina rodina i policie doufají, že se snad podaří dořešit i některé z dalších případů otřesných vražd, které dodnes zůstávají otevřené.      

..krakonos500 ( 27. června 2020 20:41 )

To je možné jen v komouši proklínaném USA. U nás justice pracuje na zakázku, potřebné důkazy vyrábí (Smatanová) a ty nežádoucí ničí (Dvořáček) viz kauza Kramný. A pokud soudní znalci nejsou ochotni falšovat posudky podle zadání, jsou pro výstrahu ostatním exemplárně potrestáni (Farkaš, Matlach).

Monikay ( 27. června 2020 19:24 )

třeba se tihle fujtajblové dočkají nějaké vyšší spravedlnosti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání