Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autobus MHD se zřítil z mostu a zemřel v něm člověk: Řidič byl pod vlivem drog!

Autor: ČTK - 
27. června 2020
14:30

Fetoval a pak usedl za volant! Řidič autobusu městské dopravy ve Varšavě, který ve čtvrtek havaroval, je obviněný z řízení pod vlivem omamných látek. Podle agentury PAP to oznámila varšavská prokuratura. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a kolem dvou desítek zraněných.

Kloubový autobus s desítkami cestujících na severu polské metropole prorazil svodidla na nájezdu k mostu přes řeku Vislu a rozlomil se. Přední část vozidla přitom spadla z nájezdu z asi pětimetrové výšky, zatímco zadní zůstala na mostě.

Čtyři lidé jsou vážně zraněni

Počty postižených lidí se postupně měnily. PAP naposledy v pátek večer informoval, že vedle jednoho mrtvého utrpělo zranění více než 20 lidí, z nichž čtyři vážná.

Mluvčí varšavské obvodní prokuratury Miroslawa Chyrová podle agentury sdělila, že řidič autobusu byl pod vlivem drog. Upřesnila přitom, že toxikologické testy v jeho krvi prokázaly přítomnost amfetaminu. Krom toho u něj bylo nalezeno půl gramu této látky.

Řidiči hrozí až 15 let vězení

PAP napsal, že dotyčnému, kterého agentura v souladu s polskými právními předpisy identifikovala jen jako Tomasz U., hrozí až 15 let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání