Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kim Čong-un zase zmizel. Diktátora „uklidili“ před koronavirem, naznačil ministr

Autor: sova - 
28. června 2020
17:29

V mezinárodních kruzích se opět objevily pochyby o tom, zda je severokorejský vůdce Kim Čong-un naživu. Tentokrát jsou to Japonci, kteří mluví o „podivných pozorováních“ na severu Korejského poloostrova. Více ale prozradit nechtějí, odkazují se na zpravodajské zásady. Tajné informace ohledně severokorejského diktátora si údajně vyměňují i se Spojenými státy.

Vůdce KLDR se na veřejnosti tento rok objevuje skutečně spíše zřídka a s dlouhými pauzami. Poté, co se 15. dubna neobjevil na oslavách výročí narození svého dědečka a zakladatele severokorejského režimu Kim Ir-sena, se spekulovalo o tom, že se Kim Čong-un podrobil operaci srdečního svalu nebo dokonce zemřel.

Po dvaceti dnech se na veřejnosti ukázal 1. května, kdy navštívil nově otevřenou továrnu na hnojiva ve své zemi. Poté ovšem znovu zmizel z očí veřejnosti.

Naposledy severokorejské státní sdělovací orgány zveřejnily 7. června fotografie, jak Kim Čong-un hovoří na zasedání Ústředního výboru vládnoucí Korejské strany práce.

Vůdce KLDR Kim Čong-un na jednání politbyra. Vůdce KLDR Kim Čong-un na jednání politbyra. | Reuters

Japonský ministr obrany Taro Kono, který v sobotu hovořil o Severní Koreji na tiskové konferenci, uvedl, že nedávná zpravodajská pozorovaní učiněná v komunistickém státě byla „velmi podivná“.

Obavy z „neexistujícího“ koronaviru?

Máme podezření týkající se jeho zdraví,“ uvedl ministr a odmítl uvést bližší informace. Naznačil však, že se toto podezření týká obav, aby se severokorejský diktátor nenakazil na veřejnosti koronavirem. Kim Čong-un trpí obezitou, která zvyšuje jeho šance na těžký průběh nákazy.

Severní Korea přitom stále trvá na tom, že v zemi nemá „ani jeden případ“ onemocnění covid-19.

cyrilko ( 28. června 2020 21:32 )

Nejobjemnější a nejtěžší virus na světě.

trintin ( 28. června 2020 18:28 )

Kim Čong-un trpí obezitou..?? Jak zdravě zhubnout mu poradí návody Blesku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa