V červnu 2014 byl Soukup sám na chalupě, když zkolaboval a několik hodin krvácel do břicha. Praskl mu žaludeční vřed a ve velmi vážném stavu ho nalezly starší dcera Patricie (26) s manželkou Isabelou (55).

VIDEO: Pavel Soukup rozdal všechen svůj majetek!

Video
Video se připravuje ...

Pavel Soukup rozdal všechen svůj majetek David Turek, Jan Jedlička

Lékaři jej operovali doslova na poslední chvíli. Poté následovala řada vyšetření, při nichž našli lékaři herci nádor. „Můj zdravotní stav je dnes výborný a také se tak cítím. S celým svým tělem vycházím v dobrém. Ten »pohroz«, který se mi stal, mě strašně moc poučil. Nemám už moc času, tak si ten zbylý potřebuji naplno užít,“ naznačil Pavel své plány a záměry se životem.

Konto? Nechci!

„Nemyslím dopředu a nic neplánuji. Není ani žádný sen. Nebaví mě cestovat. Naopak se minimalizuji a nechci mít žádný majetek, ani konta,“ prozradil deníku Aha! herec na zkoušce muzikálu Robinson Crusoe, kde ztvární roli spisovatele. „Všechno jsem rozdal, utratil a nemám zájem na nějakých výpravách kamsi. Dětem jsem koupil byty a sám nic nepotřebuji. Minimalismus je můj veškerý plán do budoucna,“ popsal Soukup směr, kterým se po nemoci začala ubírat jeho mysl a přesvědčení.

VIDEO: Seriálová událost roku Star Trek: Picard má knižní předvoj: Křtil ji hlas slavného kapitána

Video
Video se připravuje ...

Seriálová událost roku Star Trek: Picard má knižní předvoj: Křtil ji hlas slavného kapitána Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
14 fotografií