Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrdinný fotbalový trenér z Karlovarska: Zachránil život sebevrahovi!

Autor: jel - 
30. června 2020
14:03

Petr Šikýř, který trénuje fotbal v Jáchymově na Karlovarsku, v pondělí zachránil život muži, který byl připraven skočit ze střechy. Mluvil na něj několik hodin, než se mu podařilo se k sebevrahovi přiblížit a dostat ho do bezpečí.

Podle facebookové stránky Fotbal v Karlovarském kraji v pondělí kolem čtvrté hodiny odpolední vylezl na střechu jáchymovského hotelu muž, který měl zjevně v úmyslu ukončit svůj život. Pohotový trenér místních fotbalistů však hbitě zareagoval a pokusil se nešťastníkovi skok rozmluvit.



„Na muže téměř pět hodin mluvil a snažil se ho přesvědčit, aby slezl dolů,“ uvedla stránka s tím, že sebevrah nejprve velmi dlouho nereagoval, což však statečného zachránce neodradilo a ve svém snažení pokračoval, zároveň se k nešťastníkovi snažil pomalu přiblížit.

„Krátce před čtvrt na deset ho z římsy, na které muž stál, strhl na střechu hotelu a zachránil mu tím život,“ popsali na sociální síti šťastný konec dlouhého snažení.

Hrdina Petr okamžitě sklidil obdiv i od fanoušků stránky. „Smekám a myslím si, že za tento počin by si zasloužil státní vyznamenání,“ nešetřil chválou Daniel. „Velká úcta panu Šikýřovi,“ přidala se s oceněním uživatelka Eva.

 

Citronel ( 30. června 2020 14:40 )

Jednou byl v televizi jeden taky jako sebevrah a ten už se 52krát pokusil si vzít život, ale prý má takovou smůlu, že ho vždy někdo zachrání. Ale měl to trener těsně, kdyby přiběhl o milisekundu později, mohl si to sebevrah rozmyslet a jít na jiné vyhlídkové místo. Člověk aby se obával zkontrolovat střechu, aby ho nějaký horlivec nechtěl zachraňovat a pak neskončil v ústavu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání