Je z čeho vybírat

Největší výhodou trhu s chytrými telefony s Androidem je obrovský výběr ve všech cenových kategoriích. Ideální je sepsat si  seznam požadavků na náš nový smartphone a určit cenu, kterou jsme ochotni zaplatit. Většinou si pak stačí vybírat podle rozdílů. Pro někoho může být důležitá například dostupnost nejaktuálnějšího systému telefonu, protože ví, že aktualizace přináší nové funkce a hlavně lepší zabezpečení. Pro jiné je důležité mít co nejvíce místa na fotky, tak si vybere zařízení, které bude mít větší paměť a třeba ještě navíc možnost vložit paměťovou kartu nebo druhou SIM kartu.

Vysoký standard ve všech cenových kategoriích

Telefony už běžně mají bezdrátové připojení, takže po WiFi a Bluetooth se zákazníci zas tolik ohlížet nemusí a všechny telefony pořád ještě umí telefonovat a posílat textové zprávy. Standardem je také vysoká míra zabezpečení, ať už čtečkou otisků prstů nebo porovnáním snímku obličeje s realitou.

Autor: Huawei technologies Czech

Hlavně zvolit odpovídající vybavení

Takže jak si vlastně vybírat? S volbou telefonu nám poradil PR manažer pro produktové portfolio Filip Matys ze společnosti Huawei. „Hlavní je vědět, na co chceme chytrý telefon používat, jak dlouho by nám měl sloužit a podle toho si vybrat odpovídající základní specifikace; počet fotoaparátů nebo další klíčové charakteristiky budete po nákupu jen velmi těžko měnit. Některým uživatelům opravdu stačí, aby telefon zvládl běžné hovory, odpovědět na zprávy a občas něco vyfotil nebo se připojil k internetu. Existuje ale i široká skupina lidí, která chce od svého dostupného chytrého telefonu i něco navíc a tito uživatelé hledají hlavně praktické funkce. Na ty jsme mysleli s naší řadou telefonů Huawei Y. Mají nekompromisně velkou baterii, která telefon udrží ve funkčním stavu klidně i dva dny a když se pohybujete mimo dosah zásuvky, můžete svůj chytrý telefon využít i jako zdroj energie nejen pro svá chytrá zařízení, ale také pro telefony vašich přátel.” Dále Filip Matys také potvrdil, že ani podobné telefony nezůstávají pozadu, co se týče dalších parametrů.  Smartphone Y6p je vybaven systémem tří zadních fotoaparátů, které se hodí pro každou situaci, takže když je potřeba něco vyfotit, budete mít po ruce vždy ten správný nástroj. Pokud je pro zákazníka pořizování snímků spíše okrajový způsob využití telefonu, může zvolit například model Y5 za výhodnější cenu.

Aplikace přinesou další funkce

„Všechny chytré telefony Huawei jsou vybaveny aplikacemi, které zajišťují základní funkčnost zařízení,” poznamenal Matys. „Zároveň jsou v našich smartphonech v rámci obchodu AppGallery dostupné tisíce praktických aplikací, které vám pomohou využít váš přístroj naplno. Můžete díky nim získat přístup například ke sledování počasí, kalendáři, plánování schůzek, psaní poznámek nebo měření délky a jiných rozměrů za pomoci fotoaparátu. Nabídka aplikací v obchodu AppGallery se navíc každý den rozšiřuje, takže si na své přijde úplně každý.”

Vybrat si tedy ten správný chytrý telefon je tak trochu alchymie, ale klíčová rozhodnutí při výběru toho správného zařízení usnadní velké množství dostupných recenzí a to nejen psaných, ale i ve formě videí.