Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mojmír Maděrič měl doslova na kahánku! Co ho zachránilo?

2. července 2020 | 06:00

Býval chlapík, jak se říká, při těle, rád vařil a ještě raději se přejídal. Jenže s tím už je konec! Život herce Mojmíra Maděriče (64) totiž vážně ohrozil zrádný zánět v těle, zhubl o 30 kilo a razantně změnil stravovací návyky. Zeptali jsme se na jeho nový životní styl!

Té změny si nejde nevšimnout! Z tlouštíka je hubeňour. Co za vaší proměnou stojí?

Za všechno může jeden dobře skrytý zánět v koleni. Jednou jsem šel z divadla a uklouzl na zledovatělém přechodu pro chodce. Do kolena jsem se jenom tak ťuknul, nic mi nebylo, tak jsem tomu nevěnoval žádnou pozornost. Jenže časem koleno začalo bolet, otékat, nebylo mi nejlíp a začal jsem trpět i naprostým nechutenstvím. Tím pádem jsem hodně hubnul. Bolesti byly nesnesitelné, tak jsem zašel za kamarádem chirurgem, ten mi řekl jednoznačně, že už si mě v nemocnici nechají. Prý to vypadalo málem na celkovou sepsi. Prý jsem měl fakt na kahánku. Ve špitále jsem si poležel tři týdny a právě tady mě naučili pravidelně jíst. Takže z mých 115 kilo bylo rázem o třicet kilo míň.

Hlídáte si své zdraví pečlivěji?

Od té doby se cítím výborně, hlídám si klasickou prevenci, ale rozhodně nejsem hypochondr. Mám spoustu kamarádů doktorů, tak kdyby se nedej bože něco přihodilo, vím, na koho se obrátit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Jitka Janoušková
Video se připravuje ...