Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kam se poděly televizní hvězdy 90. let?

3. července 2020 | 06:00

Byla to divoká léta. Devadesátky přinesly svobodu a boom televizní zábavy. V únoru 1994 začala vysílat Nova i FTV Premiéra (dnes Prima). A zrodily se nové celebrity!

Pamatujete si ještě na Kolotoč, Eso, Rande nebo třeba Rychlý prachy? Byla to tak trochu divoká doba. Na obrazovky se dostali noví, neokoukaní lidé a ze dne na den začali být populární. Podívejte se, jak dnes vypadají, co dělají ti, které jste v devadesátkách milovala.

Mediální zjevení

Pavel Poulíček moderoval Kolotoč, který Čapek vymyslel.
Autor: ČTK/D. Dostál, TV Nova

PAVEL POULÍČEK (45)

Kluk s odstátýma ušima a pletí zjizvenou po akné. Takhle si ho mnozí pamatují. V letech 1994 až 2009 moderoval na Nově Sportovní zprávy, dostal i vlastní pořad Kolotoč, který v té době lidi bavil. Byl jejich hvězdnou stálicí. Od roku 2009 působí Pavel Poulíček mimo média a na veřejnosti se moc neukazuje. V pozadí snímku je manželka Petra.

Čágo belo šílenci!

Moderátorka pořadu Mise nový domov Tereza Pergenerová
Autor: TV Nova

TEREZA PERGNEROVÁ (46)

Nebyl teenager, který by tuhle praštěnou holku neznal a nemiloval. Moderovala totiž oblíbený hudební pořad Eso (1994 až 1998), nosila kšiltovky, vytahaná trička a džíny. Vymyslela tehdy pozdrav „Čágo belo šílenci!“, kterým se příznivci Esa zdravili. Tereza ale svou slávu neustála, bojovala s drogovou závislostí a veřejnost o ní pak slyšela především v souvislosti s odvážnými fotografiemi pro pánský časopis Leo. V roce 2005 se ale dokázala vrátit na výsluní v pořadu VyVolení. V současné době pomáhá lidem, kteří se dostali do nesnází.

Tehdy byla někdo

Eva Jurinová
Autor: Foto: P. Machan, D. Malík, J. Tůma

EVA JURINOVÁ (66)

Po boku Zbyňka Merunky (69) moderovala od roku 1995 do roku 1999 Zprávy na Nově. Vystudovaná novinářka se pyšnila kultivovaným projevem, důvěryhodností a elegancí. Doba modelek za zpravodajským pultíkem přišla až později. Po odchodu z televize působila 11 let ve funkci tiskové mluvčí pražské motolské nemocnice. Dnes už jí mediální svět nic neříká.

Které další notoricky známé tváře zmizely a kam, se můžete dočíst v posledním čísle časopisu Blesk pro ženy. Aktuální vydání Blesku pro ženy je k dostání v novinových stáncích. Nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE >>>

 

Titulka BPŽ
Autor: archiv

Autor: red