Obvykle to bývá jednou ročně. Letos ale porodníci ve FN Ostrava přivítali už druhá trojčata. Po Aničce, Zuzance a Mirečkovi, kteří se narodili 19. února, nyní přivedli na svět jednu holčičku jménem Zoe a dva její brášky – Benedikta a Vincenta.

Trojčata s porodní váhou v rozmezí od 1660 do 1830 gramů jsou zatím na jednotce intenzivní péče. Podle lékařů ale prospívají velmi dobře a jsou už plně vyživována mlékem.

Domů půjdou asi za měsíc

„Porod se rozběhl spontánně a to, že paní udržela tři děti až do 32. týdne, je velmi vzácné. Většinou musíme takováto vícečetná těhotenství ukončit mnohem dříve,“ uvedl vedoucí lékař porodních sálů Gynekologicko-porodnické kliniky FN Ostrava MUDr. Richard Špaček.

Video
Video se připravuje ...

Porodníci FNO přivedli na svět letos už druhá trojčata Fakultní nemocnice Ostrava

Těhotenství i porod ve 32. týdnu těhotenství proběhly naprosto bez problémů. Pokud nenastanou komplikace, budou děti za 4 až 5 týdnů propuštěny domů.

Maminka po celou dobu těhotenství dojížděla jen na pravidelné kontroly, ani den nemusela být hospitalizována.

Bráška se těší na parťáky

Manželé Baroňovi ze Zlínska už mají doma čtyřletého syna. Dvojčata ani trojčata nikdo před nimi v rodině neměl. „Manželku opravdu obdivuji. Ještě dva dny před porodem vzala motyčku a šla okopávat záhony v naší zahradě,“ uvedl Tomáš Baroň a jeho žena jen s úsměvem dodala: „Nebojím se, jak to všechno zvládneme. Máme obrovskou podporu celé rodiny.“

Fotogalerie
26 fotografií