Steimarová se ve středu ráno ocitla na ulici. Nečesaná, jen v pyžamu a županu s klíči v ruce. Výbuch a následný požár ve Strojnické ulici, během něhož zemřel muž, si vynutily evakuaci celého obytného domu.

Jako první jí přispěchala na pomoc Soňa Kodetová (75), vdova po Evelynině bratrovi Jiřím Kodetovi (†67), která bydlí za rohem. 

„Když jsem si tu zprávu přečetla na internetu, volala jsem hned Aničce, tak přispěchala také hned na pomoc,“ řekla Blesku Soňa, která Evelynu v županu okamžitě odvedla k sobě. „Za nějakou dobu jsme se dozvěděly, že se Evelyna může na chvilku vrátit domů, převléknout se konečně a sbalit si nejnutnější věci,“ komentuje dál Kodetová.

VIDEO: Výbuch bytu ve Strojnické ulici v Holešovicích, 1. července 2020

Video
Video se připravuje ...

Výbuch bytu ve Strojnické ulici v Holešovicích, 1. července 2020 David Malík

Steimarová sice bydlí v přízemí a k výbuchu došlo ve třetím patře, v domě je ale stále odpojená voda a elektřina. „A to není k žití. Nastěhovala se tedy dočasně k Aničce. Snad to nebude nadlouho,“ přemítá Soňa.

Evelynu nerozrušil ani tak výbuch a evakuace jako fakt, že se ocitla neupravená mezi lidmi. „To ji vyvedlo úplně z míry,“ říká Soňa Kodetová. Steimarová patřila k nejkrásnějším herečkám a muži jí klečeli u nohou.

Byla jednou z prvních lásek Karla Gotta (†80). Prvním manželem Steimarové se ale stal Ladislav Frej (79). Toužili po dětech. Evelyna byla dvakrát v jiném stavu, bohužel vždy o miminko přišla. Šlo o problémy s krví, partneři nebyli kompatibilní.

VIDEO: Ladislav Frej s partnerkou Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej už v bydlí s Gábinkou: Pes na stole a překopaná domácnost! 

Vztah se tedy rozpadl. Ještě dříve, než se ale stačili rozvést, Evelyna otěhotněla se Zdeňkem Rytířem (†69) a porodila mu dceru Vendulku. Ani manželství s textařem ale nevydrželo. Dalším mužem v hereččině životě byl Josef Somr (86). Přestože to byl vztah vážný, Evelyna se při natáčení Balady pro banditu zamilovala do Bolka Polívky (70). A rok po seznámení mu porodila dceru Annu.

Zbyla jen igelitka! A co bude dál?

Středeční výbuch v pražských Holešovicích převrátil život naruby hned několika lidem, asi nejvíc ale zasáhl pana S. Právě jemu exploze kompletně zdemolovala byt. Přišel téměř o vše...

Bydlel v jednom z požárem zasažených bytů, při úprku z hořícího pekla si stihl pan Svoboda vzít pouze pár věcí. Jen tak málo, že se vešly do jedné igelitky. Nic jiného mu po strašlivém požáru nezbylo. Strhla se ale nebývalá vlna sounáležitosti. „Lidé dali zdarma k dispozici své byty, darovali oblečení, posílají finanční příspěvky na konto solidarity. Zdejší sousedská komunita prostě umí zabrat a ukazuje, že nenechá souseda ve štychu,“ řekl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Většina lidí se do svých bytů už mohla vrátit, neobyvatelné jsou podle informací hasičů čtyři byty. „V současné chvíli zajišťujeme ubytování pro tři domácnosti. Včera byla ubytována první z nich, zbylé dvě budou bydlet v magistrátních bytech,“ řekl mluvčí radnice Prahy 7 Martin Vokuš. Příčinu požáru hasiči a policie nadále vyšetřují.

VIDEO: Výbuch v Praze zasáhl herečku Steimarovou, matku Polívkové! A Hryc řekl, kdo mu zachránil život.

Video
Video se připravuje ...

Výbuch v Praze zasáhl herečku Steimarovou, matku Polívkové! A Hryc řekl, kdo mu zachránil život. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
74 fotografií