Blesk začátkem týdne informoval, že moderátorka nejspíš navázala hlubší vztah s diplomatem Petrem Kolářem (57). Jenže ten je spolupracovníkem jak generála a možného prezidentského kandidáta Petra Pavla (58), tak podle zjištění Deníku N i premiéra Andreje Babiše (65, ANO).

Witowská se tak dostala do podezření z možného střetu zájmů, který jasně popisuje Kodex ČT. Že by ale byl její vztah důvodem konce v hlavní zpravodajské relaci ČT, odmítá a vedení televize prý o svých soukromých záležitostech informovala.

Kam se tedy teď ubírá její kariéra v ČT? Podle radního ČT Zdeňka Šarapatky (61) měl generální ředitel Dvořák přislíbit nový diskusní pořad už v roce 2017, když před Radou ČT – ta dohlíží na fungování veřejnoprávní televize – obhajoval své působení. Že by se moderování »nových Otázek« mohla ujmout právě Witowská, potvrzují zdroje Blesku pohybující se kolem Kavčích hor.

VIDEO: Světlana Witowská prozradila, jaké nervy ji čekají po prázdninách.

Video
Video se připravuje ...

Světlana Witowská prozradila, jaké nervy ji čekají po prázdninách. Adam Balažovič/bpž

Co na to Šarapatka? „Už tenkrát jsme říkali, že by měl vzniknout nový debatní formát. Celá věc v úvaze je, ale v jejím (Witowské) případě by se pochybám nevyhnula. Lásce člověk neporučí, ale musí si uvědomit, že současně pracuje ve veřejnoprávním médiu,“ řekl Blesku radní.

Ticho z Kavčích hor

Blesk se na možný střet zájmů elitní moderátorky ptal šéfa zpravodajství Zdeňka Šámala i generálního ředitele Dvořáka. Oni osobně ale neodpověděli... Dotazy okomentovala mluvčí ČT Karolína Blinková.

VIDEO: Witowská po boku nového muže. Kdo ji opět rozesmál? A Leichtové domácí porod budí emoce.

Video
Video se připravuje ...

Witowská po boku nového muže. Kdo ji opět rozesmál? A Leichtové domácí porod budí emoce. Bára Horáková, Lukáš Červený

„Česká televize má nastavené několikastupňové kontrolní mechanismy, které zamezují střetu zájmů a zaručují, že obsah vysílání nepodléhá rozhodnutí jednotlivce,“ odpověděla.

A jaká je podle ní budoucnost jedné z hlavních tváří televize poté, co oznámila odchod z hlavní zpravodajské relace? „Světlana Witowská skončila s moderováním pořadů Události i Události, komentáře, jednání o jejím dalším působení v České televizi jsou na samém začátku a zatím není jisté, zda dojde k dohodě,“ dodala Blinková.

Blesk se ptal hned na několik konkrétních otázek ohledně případného nového angažmá Světlany Witowské na Kavčích horách. Mluvčí veřejnoprávní televize Blinková ale to, jestli moderátorka jedná či jednala přímo s Dvořákem nebo se šéfem zpravodajství Šámalem, vysvětlovat nechtěla. „Jednání o další spolupráci s paní Witowskou, stejně jako příprava nových pořadů, jsou interními záležitostmi České televize a nebudeme je nijak komentovat,“ odpověděla stručně mluvčí.

Na co se Blesk ptal a nedostal jasné odpovědi:

1) Plánuje ČT nový diskusní pořad?

2) Moderovala by jej paní Witowská?

3) S kým paní Witowská nyní jedná o své budoucnosti v ČT? Je to s šéfem zpravodajství Šámalem, nebo s generálním ředitelem Dvořákem?

4) Jednala paní Witowská o novém pořadu i předtím, než se provalil její nový vztah?

VIDEO: Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala.

Video
Video se připravuje ...

Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala. Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize

Fotogalerie
49 fotografií