Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak dnes vypadají dětští herci? Někdo uspěl, jiný totálně propadl!

14. srpna 2023 | 06:00

Svět jim ležel u nohou již v útlém dětství. Za pozlátkem, které je vidět navenek, se ale skrývají dřina, drogové a alkoholové závislosti, psychické a zdravotní problémy. Koho sláva svedla z cesty, a komu naopak otevřela brány k lepšímu životu?

Nestárnoucí dětský hrdina

Tak jako si nás získal populární film Láska nebeská, který je nezbytnou součástí každých Vánoc, tak naše srdce neopustí ani dětský hrdina Sam, kterého ztvárnil Thomas Brodie-Sangster. Není to však jeho jediná role, ve které ho zbožňujeme. Na svém kontě má další velkolepé herecké úspěchy, jako jsou Tristan ve filmu Tristan a Izolda, Jojen Reed, tedy mladý muž, který je obdařen zvláštním zrakem, v seriálovém fenoménu Hra o trůny. Naposledy valné publikum zaujal v seriálu Dámský gambit. Nechce se nám ani věřit, že tento herec, jehož známe převážně z dětských rolí, nedávno oslavil své třiatřicáté narozeniny! „Že by se koupal ve fontáně mládí?“ s podivením reagují fanoušci pokaždé, když se někde Thomas objeví.

Problematická pihatka

Oblíbenou dětskou herečkou byla bezpochyby Lindsay Lohan. Zpočátku pihatá roztomilá holčička si ve svých 11 letech zahrála dvojroli v úspěšné komedii Past na rodiče, zde ztvárnila dvojčata Annie a Hallie. I v dětských rolích jí ale z očí čišelo rošťáctví, které přerostlo v dospělosti v naprostou rebelii, a z rozkošné malé zrzky se stala narkomanka závislá na drogách a alkoholu. V minulosti tak několikrát podstoupila odvykací léčbu a i dětské role vyměnila za poněkud ostřejší. Zahrála si například striptérku v thrilleru Vím, kdo mě zabil. S kůží na trh se nebála jít ani v reálném životě a několikrát v minulosti dráždila fanoušky svými polonahými fotkami na sociálních sítích. V současné době se však ale zdá, že její bouřlivé období pominulo. Že by k tomu dopomohl poslední sled událostí?

V listopadu roku 2021 se totiž Lindsay po dvouletém vztahu zasnoubila s bankéřem Baderem Shammasem a před několika měsíci také oznámila na svém instagramovém účtu, že čekají miminko. Vedle fotografie bílého dětského bodýčka s nápisem „coming soon“ napsala: „Jsme požehnaní a nadšení.Teď už se necelý měsíc těší ze synka Luaiho.

Herečce se nedávno také začalo dařit opět v herectví. Po dlouhé době se vrátila na scénu, podepsala totiž smlouvu se streamovací platformou Netflix, a zahrála si tak hlavní roli v komedii Vánoce na spadnutí.

Netflix se tehdy na svém oficiálním twitterovém účtu k této spolupráci s nadšením vyjádřil: „Svět se poprvé zamiloval do Lindsay Lohan, když hrála dvojčata – a Netflix tak opět dává světu dvojnásobně se zamilovat do Lindsay prostřednictvím tvůrčího partnerství, díky kterému uvidíme hvězdu zářit ve dvou nových filmech!"

Vánoce bez Kevina? Nemyslitelné!

Vánoce bez Kevina? To si stěží někdo představí! Tak jako české tradiční pohádky i americká komediální série Sám doma bezpochyby patří k těm nejkrásnějším svátkům v roce. Roztomilého „průseráře“ ale v dospělosti potrápily podobné trable jako jeho hereckou kolegyni Lindsay. V době, kdy byl Macaulay Culkin závislý na alkoholu, vypadal extrémně nezdravě a fanoušci se o něho dost obávali. V současné době je šťastný ve vztahu se snoubenkou Brendou Song, se kterou je již od roku 2017, mají spolu dva synky. Macaulay se tak stal ve čtyřiceti letech dvojnásobným otcem.

Hermiona odrazem Emmy

Kdo se ale rozhodně nenechal na své cestě showbyznysem svést a omámit penězi a slávou, je herečka Emma Watson. Pro mnohé diváky už to navždy bude sladká Hermiona z Harryho Pottera. Ta jí otevřela bránu do světa herectví. Se školní premiantkou čar a kouzel má toho v soukromém životě dost společného. Její touha po vzdělání v Bradavicích se zrcadlově odráží v reálné Brownově univerzitě, kde získala magisterský titul. Její vášeň spočívá v literatuře, filozofii a psychologii. Není divu, že se svým vzděláním, dobročinnou a láskyplnou povahou bojuje za práva žen a rovnoprávnost pohlaví. Vystupuje jako velvyslankyně dobré vůle pro ženy v OSN. Svou popularitu vzhledem ke kvalitním rolím zúročila, a vydala se tak tím správným směrem.

Nejslavnější dvojčata

Miláčky diváků se stala nepřehlédnutelná dvojčata – Ashley a Mary-Kate Olsenovy. Krásné „Olsenky“ oslňovaly už ve filmech pro děti či v pubertálních, dívčích filmových snímcích, jako jsou Táta z billboardu, Výlet do Paříže, Malé dohazovačky, Jeden den v New Yorku, Sestry na Bahamách... Raketový vzestup a hvězdná kariéra byly odrazem náročného dětství, na které slavné sestry s odstupem času vzpomínají se smutkem v očích. Tlak veřejnosti je dostal až k poruše příjmu potravy, což se podepsalo především na Mary-Kate. Její mladistvý vzhled je již minulostí a současný zjev s propadlými tvářemi nepůsobí příliš líbivě. Navíc se po pěti letech rozvedla s bankéřem Olivierem Sarkozym, mladším bratrem někdejšího francouzského prezidenta. Jejich vztah ale neskončil vzájemnou mírumilovnou dohodou. Proto nachází útěchu ve svém celoživotním „parťákovi“ – dvojčeti Ashley, se kterou stojí za úspěšnou módní značkou The Row. 

Pronikavé nezapomenutelné pohledy

Z filmového plátna nikdy nezapomeneme na pronikavý pohled kloučka z filmu Karlík a továrna na čokoládu. Zde ztvárnil hlavní roli Johnny Depp. Rošťáckého Maxe ve filmu Dobrý ročník má, jak jistě víte, na kontě také Freddie Highmore, a to vedle dalších kvalitních filmů.

Nezapomenutelná je i Matilda, kterou si zahrála Mara Wilson ve stejnojmenném filmu. Proslavila se ale už v roce 1993 ve filmu Táta v sukni. Nyní filmové plátno vyměnila za divadelní jeviště. Cenu za nejpronikavější filmový pohled získává Haley Joel Osment, kterého si můžete pamatovat z Forresta Gumpa, Umělé inteligence nebo Šestého smyslu. Haley se i nadále věnuje herectví.

Podívejte se do naší fotogalerie! Poznali byste ještě dnes další dětské herce?

Autor: Žaneta Podlahová