Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Peter rozsekal kočku sekyrou: Chtěl jsem jenom ukončit její trápení, brání se

Peter zabil v Trenčíně kočku sekyrou. Prý chtěl jenom ukončit trápení zvířete.
Peter zabil v Trenčíně kočku sekyrou. Prý chtěl jenom ukončit trápení zvířete.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: shp - 
3. července 2020
21:41

Mezi obyvateli slovenského Trenčína se začaly šířit děsivé záběry údajného týrání zvířete. Zachycují muže, který sekyrou doslova rozsekal kočku. Podle jeho slov však nešlo o týrání. Chtěl prý jen ukončit trápení umírajícího zvířete.

Na záběrech zveřejněných televizí Markíza je vidět dvojice mužů, jak stojí nad nehybným tělem kočky. Skutečně to vypadá, že je zvíře zraněno. Pak jeden z nich vezme sekyru a snaží se kočce useknout hlavu. Video je vskutku děsivé.

Muž seká a seká, ale kočka stále žije. I po několika zásazích ostrou čepelí hýbe ocasem. „Šli jsme za ní a viděli jsme, že má půlku hlavy rozmlácenou. Oči měla venku, krvácela z úst a uší, tak jsme to chtěli nějak ukončit,“ vypověděl Peter, který kočku zabil. Podle informací ze sociální sítě trpělo zvíře poté, co ho přejel traktor.

Ochránce zvířat: Neměl to dělat

„Rozhodně neměli udělat to, co udělali, pokud je tedy pravda, co tvrdí, že ji dorazili sekyrou. Povinnost je nahlásit to buď obci, městu, anebo vzít zvíře k veterináři a humánně ho uspat,“ uvedl hlavní inspektor Svoboda zvířat Jozef Chmel.

„Je mi to líto, ale té kočce jsem chtěl pomoci a ukončit její trápení. Teď bych to ale udělal jinak,“ dodal Peter. S tím ale u ochránců nepochodil. „Nikde není v zákoně napsané, že když chcete zkrátit utrpení zvířete, tak ho dorazte. Může se to klasifikovat jako trestný čin týrání zvířat,“ dodal Chmel.

Sekerník zažije problémy

A skutečně, případem se již zabývá slovenská policie, která posuzuje video a vyslechne Petera. Sekyru, kterou zvíře nakonec po několika zásazích zabil, si podle svých slov půjčil od souseda.

Mnau1 ( 4. července 2020 02:42 )

Jo, proto se pri tom sadista nechal natacet. Co se v posledni dobe deje na Slovensku se zviraty je nepochopitelne. Ze tam s nimi zachazeji jak ve stredoveku. Uz by se meli vzpamatovat a zmenit svuj pristup k zviratum. Hlavne v osadach uz meli mit davno zakaz chovu zvirat, jinak odebrat davky.

Citronel ( 3. července 2020 22:22 )

Tak to dnes je, měli někam zavolat pak si donest křesla, otevřít pivo a spokojeně se dívat jak zvíře trpí. Kůň se taky odpráskne co nejdříve, oni použili to co měli, lopata, rýč by byly možná vhodnější, ale hledat něco v tu chvíli. Ten člověk co to udělal nevypadá jak někdo kdo by se v tom vyžíval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání