Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kočka Moet oslepla kvůli chovateli: Nyní je senzací sociálních sítí!

Autor: rc - 
5. července 2020
06:30

Senzací sociální sítě Instagram se stala perská kočka Moet. Šestiletou kočku z obchodu se zvířaty v Ománu zachránila Britka Emily Shotterová. Moet byla krutě zanedbána chovatelem, což bylo příčinou jejího oslepnutí. Slepá Moet však nyní žije šťastným životem v anglickém Nottinghamu a na sociální síti ji sledují desítky tisíce fanoušků!

Perská kočka Moet se narodila v Ománu chovateli bez licence, který zanedbal péči o malé koťátko. Pak se dostala do obchodu se zvířaty, kde ji našla Emily Shotterová a kočky se jí zželelo. Rozhodla se proto, že se o ni postará. Vzala ji k veterináři, který jí musel odstranit oči. Nakonec ji odvezla s sebou do anglického Nottinghamu, kde si dnes šestiletá Moet žije šťastným životem.

Emily jí navíc na sociální síti Instagram založila účet, který pojmenovala jako Slepá kočka Moet (Moet the Blind Cat). Chundelaté zvíře sleduje 51,6 tisíc fanoušků! „Moet se narodila neregulovanému chovateli a dostala se do obchodu se zvířaty. Tam byly kočky zanedbané, často zanechané bez jídla a vody, ve špinavé kleci, bez pelíšků a bez hraček. Postupem času byla víc a víc nemocná a nakonec oslepla,“ uvedla Emily pro britský deník Daily Mail.

Video  Kočka Moet oslepla kvůli chovateli: Nyní je senzací sociálních sítí!  - Instagram, Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Peníze, které získá prostřednictvím sociální sítě, dává na záchranu a péči o zvířata. „Sto procent zisku darujeme dobrovolnické skupině zvané Omani Paws, která zachraňuje, hledá nový domov a poskytuje péči o nemocná a zraněná zvířata,“ dodává Emily.

 

Video  Kočka Moet oslepla kvůli chovateli: Nyní je senzací sociálních sítí!  - Instagram, Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi