Nejlepší modely

Simona Krainová - V odstínu šampaňského

Překrásnou žlutou róbu z dílny Kateřiny Geislerové vynesla modelka v roce 2014. Originálně řešeným dekoltem, vysokými efektními rozparky a image Marilyn Monroe na párty doslova zazářila. Leit motiv večera byla zlatá barva, což modelka splnila šortkami ve zmíněném odstínu, které lehce vykukovaly z postranních rozparků.

Simona Krainova
Autor: profimedia.cz

Jana Plodková - Vítězný tah

K motivu podmořského světa, který hrál prim v roce 2016, mi šaty původně příliš neseděly. Ale samotná róba je to podle mě skvělá a musím ji zmínit. Na tělo ulité, směrem dolů se rozšiřující šaty s širokými rukávy a žádoucím leskem by se hodily i na oscarovou party. Účes s falešnou ofinou je dokonalý, róbu od Jakuba Polanky perfektně doplňuje, ale zároveň jí dává možnost vyznít. Mimo stylový mainstream pohybující se herečka s purismem nevylučujícím drama zabodovala.

Jana Plodková
Autor: profimedia.cz

Daniela Peštová - Atraktivní, umírněné leč stylové

Kombinace kobaltově modré se zlatou působí doslova královsky. Téma roku 2017 Light & Black Tie modelka promítla do psaníčka Charlotte Olympia, do odlesku zlatých nití šatů a pošití kamínky. Střihově minimalistická róba Tory Burch s dlouhým rukávem dávala jasně najevo, že modelka nemá potřebu za každou cenu odhalovat dekolt nebo nohy. Přesto byla nezpochybnitelnou hvězdou večera. 

Daniela Peštová
Autor: profimedia.cz

Kateřina Kaira Hrachovcová - Kombinace neslučitelného

Rok 2018 byl ve znamení totálního zmatku. Předem oznámené téma večera Iceland bylo na poslední chvíli v kuloárech ELLE, která ten rok večírek spolupořádala, změněno. Z Black Tie se rázem stal neformální dress code. Půlka pozvaných tak přišla ve velké večerní a druhá půlka v modelu vhodném do klubu. Nejlepším modelem, který dokázal z obou témat vytěžit to nejlepší, byl model od Kláry Nademlýnské, který oblékla Kaira Hrachovcová. Bílo-zlatá róba s řaseným dekoltem a dlouhou splývavou sukní byla poměrně jednoduchá a o to lépe ji doplnilo tetování a messy účes, které modelu dodaly potřebnou ležérnost. 

Kateřina Kaira Hrachovcová
Autor: profimedia.cz

Nejhorší modely

Iveta Vítová - Trestná lavice

První ročník legendární akce pořádaný roku 2010 byl pro hosty, dle jejich outfitů, těžko uchopitelný. Někdo přišel v koktejlkách, někdo v džínách. K vlastní hrůze jsem zahlédla i legíny. A to byl od počátku jasně stanoven dress code Black Tie. Jeden z nejméně pochopitelných modelů, s ohledem na prestižnost značky Moët &Chandon, vynesla miss Iveta Vítová. Ohrnuté capri džíny, bílá halenka, pruhované casual sako a žabky se hodí na piknik. Ale dorazit takto na večerní společenskou událost, jež pořádá jedna z nejluxusnějších značek šampaňského, je trestuhodné faux pas. 

Iveta Vítová
Autor: profimedia.cz

Yemi - Rebelie v etiketě

Tanečník má svůj osobitý styl, který se zcela vymyká běžné uniformitě. Většinou jeho kreace kvituji. Ovšem ne při naprosté ignoraci dress code, jako v roce 2014. I black tie lze zvládnout originálně a lehce rebelsky, aniž by se jednalo o hrubý nerespekt k přání pořadatele. Obléct si džíny, bomber a tenisky, když se dámy mučí ve společenských šatech a vysokých podpatcích? Mám to za nezdvořilost a ignoraci.

Yemi
Autor: profimedia.cz

Kate Matl - Přešlap v krajce

Průstřihy a transparentnost krajky můžou být sexy, ale s obojím se musí zacházet citlivě a s umem. Pokud tomu tak není, výsledek je vulgární a nevkusný. Stejně jako v případě zpěvačky, která si nechá říkat Kate Matl a která takovou róbu vynesla v roce 2016. Vévodí jí na odiv vystavená dmoucí ňadra, průhledné body i krajková do menší vlečky vedená sukně. Provedení šatů od libanonského návrháře působí levně, model postavě nesedí a navíc ani nesvědčí.

Kate Matl
Autor: profimedia.cz

Eva Samková - Příště netlačit na pilu

V módě mám ráda špetku humoru a nadsázky, ale snaha nikdy nesmí být úporná. Jako v případě úspěšné snowboardistky, která se v roce 2019 snažila za každou cenu dodržet dress code napoleonské doby. Ale nakonec vypadala jako stafáž amatérského filmu z císařského dvora. Zcela respektuji, že pro ni móda není prioritní, ale vždy je možnost poradit se s kvalitním stylistou, kterých je u nás, uznávám, jako šafránu. 

Eva Samková
Autor: profimedia.cz

Taťána Makarenko - To je ono    

Ač je pro mě jindy levně působící styl modelky Taťány Makarenko nepochopitelný, tady se trefila do černého. Střihově puristická, ke krku upnutá sněhobílá róba působí elegantně i sexy. Mohutné náramky jsou vhodně zvoleným doplňkem a vyčesané vlasy zase dávají vyznít povedenému make-upu i šatům. Psaníčko je svým designem sporné. Minimalistický styl každopádně modelce sedne a je škoda, že se ho nadále nedrží. 

Taťána Makarenko
Autor: profimedia.cz

Jana Doležalová - Šaty z půjčovny  

Není to poprvé, kdy modelka Jana Doleželová vynesla šaty, jež by se kvalitou hodily spíš na ples v horní dolní, než na nejsledovanější party roku. Bílé šaty jsou katastrofální především svým zpracováním. Napojení krajkového živůtku a sukně je tristní a amatérské, stejně jako zakončení a materiál sukně. Šperky jsou k šatům příliš zdobné a perou se o pozornost s výrazným dekoltem. Chválím alespoň povedený make-up a účes.

Jana Doležalová
Autor: profimedia.cz

Jitka Schneiderová - Něžná krása    

Jednoduchý krémový model od Zuzany Kubíčkové je svým strukturovaným korzetem a plisovanou sukní dokonalou esencí ženské noblesy. Šperky Bulgari pel luxus umocňují, stejně jako psaníčko. Účes i líčení herečce Jitce Schneiderové dokonale sednou a celek ukazuje, jak lze být i v jednoduchých šatech módní hvězdou světového formátu. 

Jitka Schneiderová
Autor: profimedia.cz

Andrea Verešová - Smeč erotiky  

Ligotavá slupka transparentních šatů vyžaduje sice absenci prádla ale taky dokonalou postavu a odvahu. To vše modelka Andrea Verešová vlastní ve velké míře, a róba jí nepochybně sluší. Jen je to vždy za hranou stylové sofistikovanosti. K rozkroku sahající rozparek ani hluboký, ňadra částečně odhalující výstřih už u modelky nikoho nepřekvapí. Šetřit nahotou po podobně odhalujících modelech může být překvapivě osvěžující. 

Andrea Verešová
Autor: profimedia.cz