Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena vypadla z horské dráhy a zemřela: Není to poprvé! zuří lidé

Autor: ran - 
8. července 2020
19:12

Rodinný výlet do tematického parku ve Francii skončil tragicky. Mladá žena (†32), matka 2letého dítěte, našla smrt na horské dráze. Manžel se ji snažil při pádu zachytit za nohu, ale to se nepovedlo. Na stejné atrakci přitom zemřel člověk už v roce 2009!  

Chtěla s rodinou oslavit 2. narozeniny svého syna, zašla proto s manželem, sestrou a matkou do zábavního parku. Z 45 různých atrakcí ve městě Beauvais v severní Francii si společně vybrali horskou dráhu, kterou vlastníci parku nazvali Formule 1. Rychlost jako na závodním okruhu nehrozila, i tak ale poklidný rodinný výlet skončil smrtí, napsal server CNN.

K tragické nehodě došlo v sobotu před druhou hodinou odpoledne. Uvedlo to v oficiální zprávě vedení parku. Ženu se přivolaní hasiči a záchranáři snažili oživit, ale už jí nedokázali pomoct. Zemřela na místě. Část areálu parku s Formulí 1 byla po tragédii pro veřejnost uzavřena. Jak uvedl v prohlášení sám šéf parku Gilles Campion, lidský život měla na svědomí ta samá atrakce v tomto parku už v roce 2009.

Viděli ji padat!

Atrakce je označována jako rodinná. Mohou na ni i děti od 122 centimetrů výšky. Podle serveru Sun se padající ženu snažil za nohu zachytit její muž. Nepovedlo se, manželka přepadla přes bezpečnostní zábranu přímo jemu před očima. „Děti se právě dožadovaly, abychom je vzali na Formuli 1, když se ozval jekot a my jsem viděli, jak se ta žena řítí dolů,“ řekla podle francouzského regionálního deníku Le Courrier picard jedna ze svědkyň tragické události.

Jízda na této horské dráze nepatří mezi ty extrémní

Sun uvedl názor odborníka, podle něhož k nehodě muselo dojít v důsledku „nevhodného chování“ návštěvnice. Faktem ale také je, že Campion byl už v roce 2007 odsouzen na podmínku a k pokutě v řádech desítek tisíc korun. Tehdy za to, že se na atrakci vážně zranili čtyři lidé ve věku 20 - 46 let. Vozík se uprostřed jízdy uvolnil z kolejnic, údajně kvůli překážce v cestě. Pod videem z dráhy se začali ozývat lidé, kteří upozorňují na to, jak je nebezpečná, a hovoří o obou předešlých incidentech.

gabreta ( 8. července 2020 21:50 )

A jaké z toho plyne ponaučení? Nelezte na ně!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání