Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Deník válečné veteránky se válel na zemi v supermarketu: Po 77 letech se vrátil k rodině majitelky

Autor: rc - 
9. července 2020
17:38

Na zemi v australském obchodě byl nalezen starý deník, který patřil veteránce z druhé světové války Margo Cooperové. Po majitelce sedmasedmdesát let starého deníku se rozmohlo pátrání. Policistům se nakonec podařilo najít rodinu bývalé příslušnice dámského pomocného letectva a deník jim vrátit.

Margo Cooperová za druhé světové války sloužila u dámského pomocného letectva a během služby si vedla deník. Do svého deníku si kromě zážitků zapisovala básně a vkládala do něj fotky. Právě její deník, do nějž zapisovala v letech 1943-1944, se našel v obchodě na předměstí australského Sydney. Nález odstartoval celostátní pátrání a sedmasedmdesát let starý deník se nakonec podařilo vrátit rodině veteránky, která zemřela v roce 2011.

„Nemohu uvěřit, jak krásně moje máma psala a deník je v tak dobrém stavu. Bylo úžasné dostat tuto zprávu na nedožité matčiny osmadevadesátileté narozeniny,“ uvedla pro britský deník Metro Rosie Gibsonová, dcera Margo. „V den, kdy jsem volala Rosie a řekla jí to, by její matka oslavila narozeniny. Řekla, že to byl nejúžasnější dárek, jaký by mohla dostat,“ uvedla policistka Carisa Parkerová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi