Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prvoligovému hokejistovi našli nádor na srdci: Ondrovi (20) teď pomáhají kamarádi

Ondřejovi diagnostikovali rakovinu.
Ondřejovi diagnostikovali rakovinu.  (Autor: Instagram, Facebook )
Autor: VaB - 
7. července 2020
17:35

Ondřej Buchtela (20) je mladý hokejista, lékaři mu ale diagnostikovali zhoubný nádor a jemu se tak obrátil život vzhůru nohama. „Ve 20 letech raka nečekáte ale když přijde nezbývá nic jiného než bojovat,“ píše. Přátelé pro něj chtějí to nejlepší, a tak mu založili transparentní účet.

Mladý Ondřej byl hokejistou v Liberci. Všechno se mu dařilo, pak ale přišel zvrat a z bruslí se přesunul na invalidní vozík. Lékaři mu totiž diagnostikovali zhoubný nádor! „Důvodem proč teď netrénuji, nejsem aktivní na soc. sítích a nevycházím z domu a když už tak jen na vozíku je RAKOVINA...lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci,“ napsal na svém Instagramu Ondra. 

„Jestli se dá život během 2 dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, tak Vám říkám, že to jde. Ve 20 letech raka nečekáte, ale když přijde, nezbývá nic jiného, než bojovat,“ píše dál.

Pomoc pro Ondru

Kamarádi mladého hokejisty se rozhodli, že mu pomůžou. „Nikdy bych nevěřila, že se někdy dostaneme do situace, abychom tohle museli udělat, ale cesty osudu jsou nevyzpytatelné a stalo se to. A proto jsme se my nejbližší kamarádi rozhodli tenhle účet za pomoci KB založit,“ vysvětluje důvody založení účtu Pavla.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤡❤️ Každý den je dar.🙏🏼

Příspěvek sdílený Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela),

Podle ní byl Ondra propuštěn paliativním týmem do domácí péče, daří se mu líp. Každý den je ale jako na houpačce. „Je odkázaný na kyslík, invalidní vozík a bez dopomoci druhého vlastně nic nezvládne,“ popisuje těžké časy. 

„Protože se situace odehrála velmi rychle a nás tlačí čas, sháníme tímto způsobem peněžitou podporu. Jako přátelé si přejeme, aby měl Ondra ten největší komfort. Proto bychom rádi pomohli v tom, aby se vybrané peníze vynaložili nejen na lékařské potřeby, lékaře a zdravotnické pomůcky, ale taky na jeho plány a sny. Na to, aby si mohl život užívat na 100 %, ačkoliv je teď omezený,“ napsala na Instagramu Pavla.

Video  Karlovy Vary - Chomutov: Je vyrovnáno, Novotného překonal Buchtela, 1:1  - TV TIPSPORT
Video se připravuje ...

Dobří andělé

Pavla věří, že se peníze pro Ondru podaří vybrat. „Věřím, že jsou mezi námi dobří andělé, kterým život druhých není lhostejný a ať je to minimální částka, tak přispějí na život tak úžasného člověka, jako je Ondra. Děkujeme všem, kteří se podílejí na poslání finanční podpory, nebo pozitivní energie!“ dodala.

Netrvalo to ani den a na účtu se objevilo neskutečných 120 tisíc korun. Ondra má tak naději, že se mu i přes zákeřnou nemoc bude žít o trochu lépe.

jochen84 ( 8. července 2020 02:05 )

Tak samozřejmě to byl sice omyl,ale zároveň se to stane i realitou. Ten chlapec má bohužel před sebou nějaké jednotky měsíců .

Monikay ( 7. července 2020 18:02 )

moc mu přeji uzdravení

offline ( 7. července 2020 17:57 )

To je rutina. Na Blesku živí nemají co dělat.

igamenir ( 7. července 2020 17:50 )

Ten černý humor v titulku s věkem jeho úmrtí myslíte skutečně vážně nebo jste jen na okukrovou sezónu nabrali stážisty ze zvláštních škol?

Zobrazit celou diskusi