Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mela ve Sněmovně: Kalousek vyhazoval transparent, Volný chtěl podpořit Zemana

Autor: ČTK - 
7. července 2020
17:30

O rozruch ve sněmovním jednacím sále se v úterý postaral nezařazený poslanec Lubomír Volný (Jednotní). Navrhoval, aby dolní komora vyslovila souhlas s výrokem prezidenta Miloše Zemana, že je heslo amerických protestů Black Lives Matter (Na černošských životech záleží) rasistické.

Volný před řečnický pult umístil transparent s nápisem All Lives Matter (Na všech životech záleží). Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek transparent několikrát vynesl ven z jednacího sálu, do něhož se ale zase vrátil.

„Nikomu neupírám právo na jeho názor,“ řekl Kalousek. Nemá ale podle něho být doprovázen plakáty.

Situaci uklidňoval předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), podle kterého není zakázáno takové pomůcky používat. Poslance vyzval, aby se navzájem respektovali. Na několik minut jednání Sněmovny přerušil.

Předseda Trikolóry, nezařazený poslanec Václav Klaus mladší, pak navrhoval, aby Kalousek dolní komoře vysvětlil, na kterých životech nezáleží a co je na heslu rasistického nebo nehumánního.

Zeman výrok pronesl v rezidenci amerického velvyslance při příležitosti oslav 244. výročí Dne nezávislosti Spojených států. Podotkl, že je na akci jako nezávislý občan i jako přítel USA. „A z obou těchto rolí říkám, že slogan Black Lives Matter je rasistický, protože záleží na všech životech,“ prohlásil.

Video  „Češi mají problém s rasismem, ale Churchill tady nerezonuje,“ říká historik o ničení soch.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

va45 ( 8. července 2020 18:48 )

Ovšem první na řadě jsi ty pak Zeman.

va45 ( 8. července 2020 18:46 )

Fakt.Kdy se ti to stalo?

gejzovic ( 8. července 2020 09:02 )

nez nekoho zacnes popisovat tak se podivej do zrdcadla,popisujes se docela trefně

gejzovic ( 8. července 2020 08:58 )

to uz opet dostavaji v parlamentu chlast, jinde si to v pracovni dobe nemuzou dovolit jinak prijdou o praci,to se tech zvanilu netyka

PPP150W ( 8. července 2020 08:49 )

Ač obvykle s výroky prezidenta nerezonuji, tenhle se mi zdá logický, jen s tím rozdílem, že na všech životech až tak úplně nezáleží.Nezáleží mi například na životech teroristů a podobných kreatur. Nelze vyzdvihovat cenu životů jednoho etnika. Pokud by na tom transparentu bylo napsáno: "I na černošských životech záleží", považoval bych to za správné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa