Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohádková svatba: Jordánská princezna si vzala vnuka světoznámého spisovatele!

Autor: shp - 
8. července 2020
15:47

Tohle byla opravdová svatba jako z pohádky, i když jí chyběla okázalá pompéznost. Novinář Ned Donovan (26), který je vnukem kultovního spisovatele a tvůrce pohádky Karlík a továrna na čokoládu Roalda Dahla (†76), si vzal za ženu skutečnou šlechtičnu. Tou není nikdo jiný než jordánská princezna Rajah bint al-Husajn (34).

Přáli si velkolepou jarní svatbu v Jordánsku, které by se zúčastnily stovky lidí, z nichž by spousta měla modrou krev nebo byla „alespoň“ celebritami. Jenže člověk míní, ale osud mění. Pandemie koronaviru překazila slavnému páru svatbu, kterou odložil až na říjen. Jenže nyní přišel nečekaný zvrat jako z hollywoodského filmu.

Potomek slavného spisovatele a dcera zesnulého krále Husajna I. (†63) a královny Núr (68) se totiž nečekaně vzali v Anglii. Svatební fotky slavného páru zveřejnila na twitteru sama nevěsta a pochopitelně způsobily velký poprask. Svatba se konala v úzkém kruhu rodinném prakticky bez svatebčanů. Strach z nákazy koronavirem je stále velký.

Raději bezpečnější svatba

Všechno, co jsme chtěli zveřejnit, je v tweetech  Rajah,“ ujistil novomanžel. „I když jsme se původně plánovali vzít v Jordánsku v dubnu, tak tyto plány byly zmařeny pandemií a pro rodinu mého manžela bylo bezpečnější konat svatbu ve Velké Británii,“ uvedla novomanželka a jordánská princezna. Svatba to byla přesto krásná.

Nafotili ji pouze dva fotografové, ale důležitost okamžiku zachytili parádně. Novomanželům to moc slušelo a zamilovanost z nich jen sršela. „Pokud bůh dá, těšíme se na oslavy v Jordánsku, když to situace dovolí. Díky za všechny milé zprávy,“ dodala princezna, ze které čišelo novomanželské štěstí. A stejně tak i z jejího chotě, jehož dědečkem není nikdo jiný než světoznámý spisovatel Roald Dahl.

Vnuk slavného spisovatele

Jde přitom o jednoho z nejvýznamnějších romanopisců všech dob. Jeho jednoznačně nejslavnějším dílem je Karlík a továrna na čokoládu. Napsal ale také knihy jako Jakub a obří broskev, Matylda a Čarodějnice. Většina jeho děl byla zaměřená na dětské publikum.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi