Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zábava v době koronaviru: Tvařte se vážně a křičte jen ve své hlavě, vyzval zábavní park

Autor: Darina Jíchová - 
9. července 2020
14:15

Pořádný řev odedávna patří ke vzrušující jízdě na horské dráze, koronavirus tomu ale udělal přítrž a japonský zábavní park Fudži-Q Highland doporučil svým návštěvníkům, aby „křičeli pouze uvnitř svých hlav“. Po zábavě mají i fotbaloví fanoušci, těm zase úřady doporučily, aby se vyhnuli skandování a zpěvu, informoval deník The Guardian.

Není to jen Fudži-Q Highland, který vyzval své hosty, aby nekřičeli na horské dráze a dalších atrakcích, se stejnou žádostí se na lidi obrátily i další japonské zábavní parky. Japonské úřady se domnívají, že takovými radami zabrání šíření koronaviru. Přísná nařízení platí také pro fotbalové fanoušky, nejenže na stadion mohou jen ve značně omezeném počtu, svůj tým musí podporovat bez toho, aby křičeli, zpívali, skandovali, tleskali nebo mávali šálami.

Pověstná dráha ve Fudži-Q Highland

Když se v červnu po dlouhých třech měsících znovu otevřely zábavní parky, zaplavili je natěšení lidé, kteří si jen s hrůzou vyslechli nová pravidla. Někteří návštěvníci si stěžovali, že se jízda nedá bez křiku vydržet. Obzvláště pak na horské dráze „Hora Fudži“ v parku Fudži-Q Highland. Tam se vagony horské dráhy prohání rychlostí 130 kilometrů v hodině a na jednom místě čeká nadšence „sešup“ hluboký 70 metrů.

Za chladnou tvář vstup zdarma

V reakci na stížnosti park zveřejnil video, kde dráhu projíždějí zaměstnanci s ledovým výrazem ve tvářích. Záběry jsou doplněné právě o slogany jako „Tvařte se vážně. Neřvěte. Křičte jen v hlavně“ a podobně. Na sociálních sítích park zahájil kampaně pod hastagem #Mao, v překladu vážný výraz. Park vyzval své hosty, aby sdíleli, jak vážnou a chladnou tvář byli schopni na dráze udržet, výhercům nabídli vstup zdarma.

Vedení Fudži-Q Highland sdělilo, že kampaň lidi zaujala, ale že jsou stále nespokojení se zavedenými opatřeními. Stejně jako v dalších parcích i tady je povinná rouška, je omezený počet návštěvníků, restrikce dopadly také na prodej alkoholu.

Koronavirus v Japonsku

Japonsko registruje přes 20 tisíc potvrzených případů koronaviru, 982 pacientů nákaze podlehlo. Za posledních 24 hodin zaznamenali Japonci rekordní nárůst nakažených – 224. Ministr hospodářství Yasutoši Nišimura uvedl, že vláda zatím neuvažuje o tom, že by znovu vyhlásila krizový stav.

frantacizek ( 9. července 2020 14:42 )

jj to je doba pro Japončíky a jejich správné úlety

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa