Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Thajsko otevřelo „vykřičené domy“. Striptérky se chrání štíty, zákazníkům měří teplotu

Autor: Mii - 
9. července 2020
21:45

Skoro běžný provoz se již vrátil do nočních klubů v Thajsku. Tamní podniky pro dospělé dostaly povolení znovuotevřít jako jedny z posledních, vláda v nich vidí riziko. Ani teď si není stoprocentně jistá, že k šíření nákazy nedojde. Kluby tak musí dodržovat přísná hygienická opatření, místní tanečnice například mají na hlavách plastové štíty. I když se ale musí chránit, větší množství oblečení stejně nezvolily – po klubech se stále pohybují pouze v bikinách.

Thajsko se rozhodlo uvolnit opatření týkající se barů a nočních klubů počátkem měsíce. Kompletní návrat k normálu se ale nekoná, a to nejen kvůli všudypřítomným štítům na hlavách spoře oděných žen. Podniky mají danou otevírací dobu maximálně do půlnoci,  návštěvníci musí dodržovat rozestupy a všem je pravidelně měřena teplota. Děje se tak kvůli zkušenostem z Japonska, které řeší, že se v několika nočních klubech v Tokiu nakazilo přes 20 osob.

Právě proto Thajsko čekalo až do teď, než podniky pro dospělé otevře. Nakonec se k tomu rozhodlo podle své vlastní epidemiologické situace, kdy země několik dní po sobě nezaznamenala nový případ nákazy. Strach však nepřestává mít – zástupce místního ministerstva zdravotnictví ve středu oznámil, že situaci kolem nočních klubů bude sledovat, protože riziko neustává, informoval server Bangkok Post.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa