Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mallorca s Ibizou už zase zavádějí roušky. Jak to bude v barech a na plážích?

Autor: ČTK - 
9. července 2020
22:10

Turisty oblíbené Baleárské ostrovy, kam patří i Mallorca a Ibiza, chtějí po víkendu zavést povinné nošení roušek. Opatření proti šíření koronaviru bude platit i v případech, kdy bude možné dodržet dostatečné rozestupy mezi lidmi. Zakrývat si nos a ústa však nebude nutné na pláži, píše agentura DPA.

Roušky obyvatelé ostrovů ve Středozemním moři i návštěvníci nebudou muset nosit také v bazénech a při jídle a pití v restauracích, kavárnách a barech. Regionální vláda ještě projednává detailní pravidla restrikcí, která mají podle španělských médií začít platit v pondělí. Mimo jiné se očekává omezení počtu účastníků venkovních i vnitřních soukromých akcí.

Španělsko 21. června po několika měsících ukončilo výjimečný stav, v celé zemi poté začalo platit nařízení, které mimo jiné prodloužilo povinnost nosit roušky na veřejnosti, pokud nelze dodržet bezpečnou vzdálenost. Tato povinnost platila už od 21. května, bezpečná vzdálenost byla dva metry, od 21. června ji vláda zkrátila na 1,5 metru.

Na rozdíl od Katalánska, kde vláda kvůli novým ohniskům nákazy zavedla nošení roušek i v případech, kdy rozestupy dodržet lze, Baleárské ostrovy nezaznamenaly významný nárůst v počtu infekcí. Opatření je reakcí úřadů na nedbalé dodržování stávajících restrikcí na ostrovech, jež jsou známé pro svůj bohatý noční život, píše DPA.

Španělsko je pandemií jednou z nejhůře zasažených zemí v Evropě. Testy koronavirus prokázaly u více než 250 000 lidí, z nichž více bezmála 28 400 v souvislosti s covidem-19 zemřelo. Nových případů celostátně ubývá od půlky května.

Video  Dostálová promluvila o voucherech a dovolené v Česku. Řekla i zásadní životní novinu  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa