Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Turisté museli kvůli koronaviru spát na pláži: Zaplacený hotel byl zavřený!

Autor: ran - 
14. července 2020
07:46

Britská cestovní kancelář v klidu vybírala peníze za nocleh v hotelích, které stále ještě nepřijímají kvůli nákaze koronaviru žádné zákazníky. Cestovka se dostala pod palbu nespokojených klientů. Slibuje ale, že všechny peníze, které klienti museli vynaložit za nové ubytování, proplatí.  

Zaplatili si dovolenou i s noclehem v krásném hotelu, z jeho servisu ale nemohou využívat nic a z interiéru také žádné zážitky nemají. Pochybení se podle serveru Mirror týká zejména britské cestovní agentury Lovelyholidays, ale v menší míře i některých dalších.

Někteří turisté například přijeli do Španělska, ale našli hotel zavřený. Někdo se rozhodl vrátit domů, jiní si ale i s dětmi ustlali rovnou na plážích. Například Paul Davis (48) z Británie si objednal pobyt na španělské Costa Dorada od 1. července v přepočtu za několik desítek tisíc korun. Paul si cestu zarezervoval ještě ten den, kdy jeho země uvolnila některá z opatření proti koronaviru, například právě cestování.

Hotel zastihl zamčený a se zataženými roletami. Cestovka mu potom sice zařídila nový hotel, ale o depozit přišel. „My měli štěstí, že jsme měli dostatečnou volnou částku na zaplacení nového hotelu. Ale mnoho lidí takovou možnost nemělo,“ krčí rameny Paul v rozhovoru pro Mirror. 

Přes velké rozmrzení nachytaných lidí se ještě v pátek daly zavřené hotely přes internetový systém cestovky stále rezervovat. Anita Lorenzová byla další, kdo se u hotelu se zlou potázal. Sice cestovku kontaktovala, ale ta s ní nekomunikovala, ani jí nepomohla. Zaplatili si spolu s kamarády, s nimiž na dovolenou vyrazila, náhradní byt, který je vyšel v přepočtu na 17 tisíc korun.

Jiným se stejná věc stala třeba na Kanárských ostrovech. Další zase byli o něco chytřejší, když si zavolali do hotelu ještě před cestou na dovolenou. Ale dopadli v podstatě stejně jako ostatní. Cestovka říká, že je hotely o svém uzavření neinformovaly. 

„Víme o několika případech, kdy naši klienti dorazili k zavřeným hotelům. Náš asistenční tým na místě s těmito klienty pracuje a snaží se jim nalézt nové ubytování,“ řekla mluvčí cestovky s tím, že budou peníze navíc kompenzovat. „Omlouváme se za jakékoli nepříjemnosti, které tato situace mohla klientům způsobit. Všechny náklady za nové hotely našim klientům samozřejmě proplatíme,“ doplnila.

panchovilla ( 14. července 2020 18:17 )

Tady máte vy ovce,docela mě tahle zpráva potěšila

sekebo ( 14. července 2020 18:11 )

Bezmozků, jako "únorových lyžařů" tu máme hafol. Koviďák už si brousí zuby na podzimní žně.

balcarova3 ( 14. července 2020 11:51 )

moje řeč! Někteří jsou nepoučitelní.

balcarova3 ( 14. července 2020 11:50 )

Zobrazit celou diskusi