Zcela upřímně, tento trend považuji za skvělý hlavně díky jeho „body positivity“ zabarvení. Po trendu extrémní štíhlosti a negativizace ženských tvarů, to mám za jeden ze zdravějších ideálů krásy. Přijetí přirozených oblých křivek jako jeden z prototypů ženské postavy je rozhodně přínosnější než např. v 90.letech vyzdvihovaný trend „heroin chic“, hazardující díky extrémní vyhublosti se zdravím.

Cesta k velkému oblému pozadí, pokud vám nebylo naděleno přírodou, vede buď do posilovny, nebo k plastickému chirurgovi. Zvětšení je možné jak díky aplikacím vlastního tuku, nebo po vložení implantátů. Z dopomoci silikonu bývá obviňováno několik slavných hvězd, včetně zmiňované Kim Kardashianové.

Ta si své hýždě nechala dokonce zrentgenovat, aby dokázala, že v nich není vložena výplň. Rentgenovým snímkem ovšem nelze zjistit, jestli nepodstoupila zvětšení vlastním tukem, tzv. brazilskou zvedačku. Ať už je pravda jakákoliv, Kim a další celebrity vytvořily z dřívějšího mindráku doslova hit.

Shakira
Autor: Profimedia

Jednou z prvních celebrit, která pozornost médií a fanoušků vytěžila právě díky svému pozadí, byla kolumbijská zpěvačka Shakira. Ta se natolik trápila svým malým poprsím, že se rozhodla udělat přednost právě ze svého zadku. Její legendární videoklip, kde v extra nízkých bokovkách tančí mokrá na útesu, ji vystřelil mezi áčkové hvězdy. Příští rok uplyne od jeho natáčení 20 let, což jen dokazuje, že si Shakira byla už tentokrát vědoma potenciálu svých sexy křivek.

I Jennifer Lopezová může světu vděčit za to, že vrátila do hry křivky, a ženy se nemusí stydět za svůj velký zadek. A prý je to právě její pozadí, které si ženy nejčastěji přejí napodobit. Jestli je pravda, že si ho nechala pojistit na 7 miliard, netuším. Ale k její postavě jde perfektně, a navíc na něm tvrdě dře v posilovně.

Velký kulatý zadek má jako poznávací značku i R&B zpěvačka Nicky Minajová. Ačkoliv to nikdy nepřiznala, podle fotek byla několikrát usvědčena z toho, že si k obřím hýždím dopomohla chirurgicky. Ona sama je příkladem extrémně zvětšeného pozadí, které na postavě působí nepřirozeně až komicky.

Nicki Minajová
Autor: Profimedia

Podobně je na tom i další zpěvačka. Australanka Iggy Azaleaová je médii pravidelně kritizována kvůli svým zvětšeným bokům. Přesto stále trvá na tom, že je její tělo dílem přírody. Vzhledem k tomu, že nemá latinskoamerický či afroamerický původ, kde je zvýšené ukládaní tuku v oblasti hýždí dáno geneticky, přikláním se též k variantě silikonových výplní. Pro potvrzení se stačí podívat, jak Iggy vypadala před pár lety a všemi operacemi.

Ale i u nás najdete celebrity, které se pyšní svými ženskými křivkami. Na svůj zadek je patřičně hrdá třeba Ewa Farna, která o svých bocích dokonce nazpívala song. Zpěvačka to dlouhodobě schytává za svoji postavu v médiích, ale absolutně nechápu, proč je terčem kritiky. Má pěknou, žensky tvarovanou postavu a pokud je někde problém, tak pouze ve špatně vybraných outfitech od jejího stylisty.

Lela Ceterová
Autor: Profimedia

Na velké pozadí sází i partnerka bijce Karlose Vémoly. Playmate Lela Ceterová je známá především svými obřími prsními implantáty, ale díky fotkám svého pozadí byla nařknuta i z nošení kalhot s vycpávkami. Jestli se jedná o push-up oblečení či výplně, není známo. Ale vyvážit opticky postavu, při takto nepřirozeně velkých ňadrech, nebude úplně jednoduché.

Sexy slovanské křivky se ale musí umět nejenom nosit, ale i vhodně oblékat

Aneta Krejčíková: Pohodlně i trendy - 2

Zelený komplet Lindex s florálním motivem, který herečka vynesla, má trendy zkrácenou délku nohavic i stále žádaný pyžamový vzhled. Jejímu typu postavy tento střih perfektně sedí. Jediné, co hodnotím negativně, je příliš stáhnutý uzel topu, který zbytečně odhaluje bříško. Vršek má navazovat přímo na kalhoty, což by vytvořilo půvabnější linii postavy, a navíc by se předešlo nevhodně vykukujícímu lemu prádla.

Aneta Krejčíková
Autor: Profimedia

Jitka Čvančarová: Dívčí pel v růžové - 1-

Pyšní se krásnou slovanskou postavou, přesto je za ni nepochopitelně často kritizována. Na tiskovku dorazila v romanticky pojatých šatech pod kolena v odstínu hot pink, se zvonovými rukávy a vázačkou u krku. Outfit je svěží, ženský a pro její ženské linie vhodný. Názorně odporuje omílaným poučkám nenosit při postavě s velkými ňadry zahalený střih ke krku. Navíc s mašlí dodávající objem hrudníku. Jde o jasný důkaz, že každá postava je jiná a musí se řešit individuálně. Transparentní lodičky jsou příjemně nevtíravé. Jen rušící crossbody kabelku bych sundala a vyměnila za kvalitnější kabelku do ruky. Mašle by měla mít prostor vyznít sama o sobě.

Jitka Čvančarová
Autor: Profimedia

Andrea Kalivodová: Dekolt k prasknutí - 3-

I hvězda tuzemské operní scény oplývá sošnými ženskými křivkami. V jejím případě, bohužel, zřídkakdy dobře oblečenými. Smaragdově zelené, pod kolena sahající pouzdrové šaty dusivě obepínající linii těla neurazí. Trestuhodným omylem je však špatně zvolená velikost. Téměř pod bradu vyšponovaná mocná ňadra v nesedícím dekoltu působí lascivně a jsou za hranou elementárního vkusu. Šaty měly být z pružnějšího materiálu, kvůli nekonfekčnosti horních partií, nebo lépe šité na míru.

Andrea Kalivodová
Autor: Profimedia

Ewa Farna: Žluto-černé pochybení - 4

Talentovaná zpěvačka cit pro módu postrádá. Což by nebylo nijak dramatické, vzhledem k tomu, že to není její obor a neživí se jím. Nepochopitelný je fakt, že ještě nezaměstnává kvalitního stylistu. Je to žena s krásnou sexy postavou, která si škodí jedině tím, jak nesmyslné outfity obléká na akce. Křest knihy, na který dorazila, nebyl výjimkou. Over size sako je sice trendem, ale bez dalšího stylingu působí krabicózně. Stejně jako extra volné triko s potiskem, které má pod ním. Horní část těla by totiž potřebovala zdůraznit pas, spíš než ho zakrývat volným oblečením, které zbytečně přidává na objemu. Celá linie outfitu je tím pádem špatně. Nezachrání ji ani pěkné, ve skinny džínách vystavené nohy.

Ewa Farna
Autor: Profimedia
Fotogalerie
63 fotografií