Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Je to hoax, vysmíval se muž (†30) a vyrazil na promořovací party. „Spletl jsem se,“ přiznal před smrtí

Autor: Darina Jíchová - 
13. července 2020
09:39

Koronavirus tvrdě postihl Spojené státy, které jsou v současnosti nejhůře zasaženou zemí. Podle posledních údajů je v USA 3,3 milionu nakažených, 135 tisíc lidí viru podlehlo. Jedním z nich je i třicetiletý muž z Texasu, ten se infikoval na večírku, který pořádal jeho známý, rovněž nakažený koronavirem. Lékaři nad chováním mladých lidí kroutí hlavou, zbytečný hazard se životy nechápou, informovala stanice ABC News.

Texasan vyrazil na party beze strachu z nákazy, koronavirus způsobující nemoc covid-19 totiž považoval za hoax. „Myslím, že jsem udělal chybu. Myslel jsem, že nákaza je hoax, evidentně ale není,“ muž krátce před svou smrtí v nemocnici v San Antoniu přiznal, že se ohledně koronaviru zmýlil. O jeho případu s novináři promluvila také ředitelka nemocnice Jane Applebyová.

Osudová chyba muže připravila o život

„Někdy někdo, u koho je diagnostikovaný koronavirus, uspořádá party, na kterou pozve své přátele, aby viděli, jestli zvládnou porazit koronavirus,“ uvedla Applebyová na videu, které přes víkend sdílela všechna přední americká media. „Asi nejsmutnější je, že poslední slova mladého muže byla přiznáním, že chyboval, když nákazu považoval za falešnou zprávu,“ prohlásila lékařka.

„Muž se svěřil sestřičce, myslel si, že je zdravý, mladý a neporazitelný a nemocí se nenakazí,“ pokračovala Applebyová. Zároveň vysvětlila, že mladí pacienti si někdy ani neuvědomují, jak nemocní jsou. „Nevypadají nemocně, ale když zkontrolujete hladinu jejich kyslíku nebo laboratorní testy, je z nich jasně patrné, že jsou na tom hůř, než se zdá,“ lékařka vyzvala lidi, aby brali nebezpečí nákazy vážně.

Trump otvírá USA

Večírky jako ten, na kterém se nakazil Texasan, jsou v USA dost běžné. Vláda prezidenta Donalda Trumpa navíc pokračuje s rozvolňováním restrikcí a návratem k normálnímu chodu. Po prázdninách se znovu otevřou školy, i když se šíření infekce v poslední době připisuje hlavně mladým lidem.

Pepa Re ( 13. července 2020 13:03 )

Lojza je v Maďarsku

Pepa Re ( 13. července 2020 12:51 )

Bububu. Média už kolem sebe kopou a kvičí že jim lidi ty lži už nevěří

sorgedoktor ( 13. července 2020 11:59 )

Ono o promoreni spolecnosti uvazovaly i hlavY pomazane v nasem state../Jako jeden ze zpusobu reseni/..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa