Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hříchy, které ničí vaše vlasy hned po umytí! Kadeřnice přírodního studia krásy ví, čím jim škodíte

15. července 2020 | 06:00

Lenost se nevyplácí a v péči o vlasy to platí dvojnásob. Když vás večerní únava zmůže natolik, že si nevysušíte vlasy, čeká vás řada nepříjemných potíží, stejně tak tehdy, když nebudete opatrná při jejich rozčesávání. Proč nebrat mokré vlasy na lehkou váhu? Na to jsme se zeptaly kadeřnice Michaely Škroudové z organického studia krásy OliOla.

Pokud si nechcete přivodit řadu zdravotních problémů kvůli nedostatečné péči o vlasy ihned po jejich umytí, poradíme vám, jak s mokrými vlasy správně nakládat. Protože tady už se nejedná o pouhou krásu, ale i o vaše zdraví.

Mokré vlasy jsou daleko náchylnější k poškození, což nám potvrdila i kadeřnice Michaela Škroudová z OliOla Organic Beauty Studia. „To nejhorší, co můžete udělat, je jít spát s mokrými vlasy, začnou se vám totiž nekontrolovatelně lámat,“ dodává. K lámavosti vlasů dochází v momentě, kdy zaboříme hlavu do polštáře, čímž stlačíme vzduch, a vlasy tak nemají možnost přirozeně uschnout. Vlasy přímo udusíme a dochází k jejich oslabení. Právě i možná z tohoto důvodu vás váš kadeřník nepochválí a bude mít neustálý sklon k tomu, vám zastřihávat vlasy ve větší délce, než jsou jen nutné konečky. A objem? O tom si nechte jenom zdát, a to doslova. Lámavé, oslabené vlasy ho opravdu nevykouzlí.

Lámavé vlasy jsou častým problémem.
Autor: istockphoto.com

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Žaneta Podlahová