Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Turistku v moři pokousala neznámá ryba: Stejně ty žraloky miluju, křičela cestou do nemocnice

Autor: ran - 
16. července 2020
09:51

Ženu převáželi do nemocnice s ošklivým poraněním od zubů, ale pokousaná si nenechala ani za nic vzít dobrou náladu! Mávala lidem do kamery a vyznávala se z lásky ke žralokům. Právě žralok ji měl údajně napadnout, když skočila z privátní lodi do moře a natáčela tyto paryby při přípravě svého dokumentárního filmu. Byl to ale vůbec žralok? 

V úterý kolem poledního žena (29), jejíž jméno média zatím neznají, šnorchlovala na ostrově Fitzroy u severovýchodního pobřeží Austrálie. Tedy v oblasti, kam lidé rádi jezdí za podmořským pozorováním pestrého života na korálových útesech, které jsou součástí známého Velkého bariérového útesu.

Jak píše Daily Mail, žena pod vodou natáčela dokument o žralocích. Když ji najednou něco kouslo do nohy. Rána byla hluboká. Lidé ji okamžitě vytáhli na loď a poskytli jí první pomoc. Ta spočívala hlavně v zaškrcení nohy, aby zraněná nevykrvácela.

Byl to ale vůbec žralok?

Při převozu z helikoptéry do sanitky záchranáře i přítomné kamery dokumentaristka překvapila a pobavila svým veselým vzezřením. Zamávala do objektivu, volala „Já ty žraloky stejně miluju! Jsou nádherní!“ a blaženě se při tom usmívala, aby všem dala najevo, že kvůli téhle patálii na přírodu nezanevřela! Mluvčí záchranářů řekl na kameru televizi Abs.news, že jí zranění způsobil žralok.

Podle serveru 7news si ale oslovení mořští biologové myslí, že soudě podle typu kousnutí - v podstatě se jednalo o tři ohraničené díry - nejspíš nešlo o žraloka, ale spíše o kranase nebo jiný druh velké ryby, která se do lidí pod hladinou také sem tam zakusuje. Sama dokumentaristka na otázku, co ji kouslo, odpověděla, že vlastně ani neví.

Během posledních 10 dnů dva mrtví

Pokud by se ale potvrdilo, že ženu napadl žralok, jednalo by se o třetí útok na východě Austrálie za posledních 10 dní! U předchozích dvou případů se o původci ataku nepochybuje, tam útočil skutečně žralok. A oba případy skončili smrtí oběti. Manimu Hart-Devilleovi (†15) se stalo osudným surfování. Parťáci mu sice pomohli na břeh, ale vzhledem k rozsáhlému poranění nohy na místě zemřel. Druhým červencovým případem byl Matthew Tratt (†36). Ten nepřežil úrok žraloka, když vyrazil na moře zalovit si harpunou.

Jarabak ( 16. července 2020 10:45 )

Tak jí přeji, ať brzy mezi své milované žraloky skočí znovu

Zobrazit celou diskusi