Tip č. 1: Pořiďte si přípravek, který zajistí poslušnost vašich vlasů

Jen šampon nestačí. Díky použití kondicionérů budou vlasy hladké a poslušné. Aplikujte kondicionér zejména na slabé a suché konečky a okamžitě získáte krásnější a upravenější vlasy.

Tip č. 2: Jídlo pro krásu vlasů

Krásné vlasy jsou především zdravé vlasy. Bílkoviny a vitamín B5 jsou nezbytné pro vlasy a pokožku hlavy. Bílkoviny se vyskytují ve velkém množství potravin - kuřecí vejce, ořechy, sýr. Hnědá rýže, luštěniny a obilniny jsou bohaté na vitamín B5. Vitamíny a minerály posilují kořínky vlasů. Káva však stimuluje produkci kožního mazu, což může vyvolat problémy s lupy. Nikotin a alkohol také byste měli odmítnout. Váš jídelníček musí obsahovat ovoce, ryby, drůbež, zeleninu, mléko, sóju a celozrnné výrobky. Kromě toho do něj přidejte potraviny obsahující velké množství zinku, železa a kyseliny listové.

Tip č. 3: Chraňte vlasy před teplem

Při použití tepelných přístrojů buďte opatrní, abyste si vlasy nepoškodili. Během sušení musí být vysoušeč vlasů v neustálém pohybu. Nepoužívejte trysky, které omezují proudění horkého vzduchu. Před sušením či stylingem byste měli nastavit teplotu - snížíte tím riziko poškození struktury. Například při použití žehličky nebo kulmy teplota často dosáhne 200 °C a v poškozených vlasech se proteiny začnou rozpadat dokonce i při teplotě 140 °C, proto před použitím těchto zařízení aplikujte přípravky pro ochranu vlasů před teplem. Spreje pro tepelnou ochranu obnoví proteinovou strukturu vlasů a chrání je před možným poškozením.

Tip č. 4: Bez kvalitního kartáče na vlasy se neobejdete

Nejlepší kartáče se skládají z přírodních nebo smíšených štětin. Takové štětiny snadno kloužou po povrchu vlasů. Kvalitní kartáč odstraňuje drobné nečistoty a zbytky stylingových produktů a přitom netahá a neelektrizuje vlasy.

Tip č. 5: Ruce pryč od vlasů!

Majitelky vlasů náchylných k nadměrné mastnotě by se jich měly dotýkat co nejméně, aby se předešlo tomu, že se z prstů na vlasy přenese ještě více nečistot a kožního mazu. Pravidelně se starejte o vlasy a užijte si jejich krásu!