Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasič zachraňoval životy: Po hodinách v bahně vypadal jako mumie

Autor: jel - 
16. července 2020
18:36

Šokující snímek zveřejnil na sociálních mediích hasičský sbor z čínské provincie Hubei. Na fotce jsou zachyceny nohy jednoho ze záchranářů, který třicet hodin pomáhal při sesuvu půdy způsobeném prudkým přívalovým deštěm. Po více než jednom dni stráveném v bahně mužovy nohy vypadaly opravdu neuvěřitelně. 

Velkou část Číny už delší dobu sužují silné přívalové lijáky, které na mnoha místech způsobily také záplavy. 8. července v časných ranních hodinách došlo v provincii Hubei k masivnímu sesuvu půdy, který pod troskami uvěznil celkem 9 lidí.

Na pomoc obyvatelům vyrazilo celkem 69 hasičů. Po náročných 30 hodinách bylo nalezeno všech devět osob. Osm z nich bohužel tragédii nepřežilo, živá vyvázla pouze jedna starší žena a podle hasičů je nyní ve stabilním stavu.

V pondělí se na internetu objevila fotka, která ukazuje nohy jednoho z hasičů poté, co mnoho hodin pracoval na záchraně. Chodidla jsou vrásčitá, oteklá a celá bílá. Snímek mnohé doslova šokoval. „Toto je srdcervoucí. Jste opravdový bojovník. Mockrát vám děkuji za vaši práci!“ napsal jeden z komentujících. „Ach můj bože, velmi si vás vážím! Opatrujte se,“ dodal další uživatel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání