Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Ruské „sáňky samochodky“ na čtyřech kolech? Splašená fabia přejela řidiče a kosila stany!

Autor: Martin Valeš - 
18. července 2020
20:30

Samy řídí, samy jedou... Sofistikovaná vozidla s autopilotem se pomalu stávají realitou. Ač k nim Škoda Fabia nepatří, jedna si to přece jen chtěla vyzkoušet. Řidiče vyklopila a uháněla z kopce. Stejně zlomyslně jako „sáňky samochodky“ z Mrazíka.

Není úplně jasné, co se vlastně u jezera Aslykul v ruské republice Baškortostán přihodilo, jeden z rekreantů však incident natočil. Tmavá škodovka se zastavila uprostřed prudkého svahu. Řidič (59) napůl vystupuje, rozhlíží se, patrně stojí jednou nohou na brzdě, povídá si se ženou, která k autu přichází. A taky kroutí volantem tam a sem.

Že by se mu auto zaseklo levým předním kolem za zvýšeným okrajem polní cesty? Asi se ho snažil vyprostit, odstrkává se levou nohou od země, v autě sedí na půl zadku. Konečně úspěch, vůz couvá „na štorc“ přes cestu. Jenže řidič ztrácí balanc a vypadává z auta.

Auto ještě chvilku couvá, zřejmě i přes jeho nohy, než gravitace zvítězí nad setrvačností a rozjede se zase opačným směrem – rygoly mu nečiní žádné potíže. Chlapík se zvedá ze země a startuje jako Usain Bolt. Na nerovném terénu ale nemá šanci auto ladně uhánějící z kopce dostihnout.

Dál už majiteli nezbývá, než se dát na modlení, aby auto dole někoho nezabilo, protože se řítí přímo mezi další zaparkovaná auta a stany dalších výletníků. Někteří z plátěných přístřešků vyskakují doslova ve vteřině dvanácté, ale nikdo naštěstí pod koly neskončí. A tak největší újmu utrpěly plechy, když se splašená fabia tvrdě zarazila o odstavenou fordku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání