I provoz pražského Letiště Václava Havla ochromila na několik měsíců epidemie koronaviru. Od poloviny března zhruba do poloviny června tu přistávala pouze letadla se zdravotnickým materiálem, letiště jich odbavilo pouhých 2,55 milionu, tedy o 5,3 milionu méně než za stejné období loňského roku.

Živě z pražského letiště:

Po uvolnění restrikcí se na letiště opět vrací život a na ranveji zase přistávají a vzlétají letadla. A přímo tam vás přenese nová kamera, která ukazuje všem nadšencům do letectví v aktuálním čase, co se na hlavní dráze děje a jaká letadla zrovna přistávají nebo letí pryč.

Živý přenos kamery, který je doplněný o aktuální informace o odletech a příletech, vysílá už od února Mall.tv. Všichni nadšenci do letadel se navíc na stránce dopředu dozvědí, jaké kousky se chystají na ranvej dosednout. Pokud to ale nestihnou naživo, mohou si je pustit i ze záznamu.

Od začátku roku tu přistálo hned několik unikátních létajících kolosů, mezi nimi například Dreamliner Qatar Airways. Jeho délka je 57 m a rozpětí křídel přibližně 60 m, dosahuje rychlosti až 903 kilometrů za hodinu a na jednu nádrž uletí 13,6 tisíc kilometrů, což je zhruba jedna třetina obvodu Země! Nadšenci mohli na videu sledovat také přistání letounu A380 společnosti Emirates. Přílety a odlety z Prahy vysílá ve vysokém rozlišení kamera, která se nachází vzdušnou čarou pouhých přibližně 520 metrů od ranveje. 

Nouzové přistání nákladního letadla na pražském letišti:

Video
Video se připravuje ...

Na pražské letiště nouzově přistálo nákladní letadlo. MALL.TV

Fotogalerie
18 fotografií