Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Linkin Park zatrhli Trumpovi svou muziku. „Je horší než terorismus,“ říkal Chester (†41)

Autor: ČTK - 
21. července 2020
08:03

Skupina Linkin Park je zatím poslední z řady muzikantů, kteří americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi zakázali používat svou hudbu během kampaně za znovuzvolení. Jak informoval zpravodajský server Fox News, skupina vyzvala Trumpa, aby přestal používat její hudbu poté, co hit Linkin Parku In the End zazněl ve videu, které na twitteru zveřejnil ředitel Bílého domu pro sociální sítě Dan Scavino a Trump ho sdílel.

„Linkin Park nikdy neschvaloval a neschvaluje Trumpa a nepovolil jeho organizaci používat jakoukoli naši muziku,“ napsala skupina na svém oficiálním twitterovém účtu. „Vyzvali jsme je, aby od tohoto jednání upustili.“

Twitter video zablokoval „v reakci na vlastníka autorských práv“, uvádí poznámka na serveru, která se objevila místo zablokovaného videa. Použitá verze písně byla coververze, kterou nahrála Fleurie a Jung Youth.

„Zjistil jsem, že Trump nelegálně použil coververzi písně, na které jsem se podílel, na svém propagandistickém videu,“ napsal Youth na twitter. „Kdokoli, kdo mě zná, ví, že se ostře stavím proti bigotnosti a rasismu. Díky všem v twitterové komunitě, kteří to video pomohli odstranit!“ dodal.

Také frontman kapely Linkin Park Chester Bennington před svou smrtí v roce 2017 vyjádřil nevoli vůči americkému prezidentovi: „Opakuju, Trump je větší hrozbou pro USA než terorismus! Musíme znovu najít svůj hlas a postavit se za to, v co věříme.“

Mezi dalšími umělci, kteří odsoudili Trumpovu vládu a jeho tým pro předvolební kampaň, jsou Neil Young, dědicové Toma Pettyho, The Rolling Stones, Elton John či Adele.

bohypavel@gmail.com ( 22. července 2020 14:01 )

Děláš si srandu? 🤣🤣🤦🏻‍♂️ Chester naopak byl hodně dobrotivej člověk, co ještě posílal své peníze na charitu a vytvořil vlastní charitní stránky apod. Taky, který umělec pozastaví celej koncert jen proto, že jeden fanoušek zkolaboval a řekne, že nebude pokračovat, dokud ten člověk nebude v pořádku... Chester byl ukázkou dobrého člověka, byť jeho hudba nemusela sedět úplně každému.

frantacizek ( 21. července 2020 10:54 )

k duckovi nic, ale včera jsem koukal na 360 stupňů Pavlíny Wolfové s Marianem Jurečkou. A to je politik podle mého gusta, který tady dlooouho nebyl. Snad se dívalo více lidí. Byť s ním některé názory, např. na umělé držení nízké nezaměstnanosti v této době, nesdílím, ještě více mě po shlédnutí toho dokumentu včera o něm utvrdil, koho mám volit, byť se po letech odkloním od ODS. Navíc už je v politice poměrně dlouho a nezdegeneroval stále. Akorát zřejmě tuší, že na té celostátní je to boj s větrnými mlýny, proto chce kandidovat na hejtmana. Nicméně pro Olomoucký kraj je to vynikající zpráva, pač politika pro lidi se dělá na krajích, tím, že jsme na ně přesunuli spoustu pravomocí.

frantacizek ( 21. července 2020 10:50 )

četl sis po sobě text, který si napsal? popíráš v jedné větě to, co píšeš v druhé

Citronel ( 21. července 2020 08:43 )

Taky jeden z těch, kdo by klekl, lehl, omluvil se a volízal černochovi boty a kdoví co ještě. Zkazuji si poslouchat jejich muziku. Měli by si vyzkoušet občas službu s policií a jestli by přežili, tak by změnili názor. Každému je jedno, jestli je modrej, nebo růžovej, ale jak se chová.

Zobrazit celou diskusi