Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na ženu v parku vyskočil medvěd: Neohrožená turistka si s ním udělala selfie!

Autor: ČTK - 
21. července 2020
08:31

Klidnou hlavu zachovala výletnice v parku na severu Mexika, kterou na stezce přišel zblízka pozdravit medvěd baribal. Žena si s velkou šelmou, která ji očichávala, dokonce pořídila selfie, ukazují záběry zveřejněné televizí Sky News.

Žena se s přáteli vydala do parku Chipinque na jižním okraji města Monterrey. Při setkání s baribalem skupina znehybněla, aby zvíře nepodráždila. Medvěd pak přišel až k ženě, začal ji očichávat a několikrát se vedle ní postavil na zadní.

Právě v tu chvíli si turistka pořídila rychlou fotografii. Šelma pak po chvilce ztratila zájem, k ženě se ještě jednou vrátila a patrně ji lehce kousla do nohy. Po nějaké době pomalu zamířila pryč a skupina přátel se rychlým krokem vydala na opačnou stranu.

 

Netradiční záběry na sociálních sítích od soboty zhlédly přes dva miliony lidí. Mnozí ocenili pevné nervy turistky, která se podle nich při setkání s tímto druhem medvěda zachovala správně. Objevily se však i hlasy, že měla více štěstí než rozumu.

Baribalové, kteří jsou známi také jako medvědi černí, jsou rozšíření i ve Spojených státech a v Kanadě. Na lidi obvykle tato plachá zvířata neútočí, minulý rok však nezvykle agresivní baribal rozsápal dvaašedesátiletou ženu v Kanadě.

.tg.bb ( 21. července 2020 11:28 )

Neškodní asi úplně ne Doufejme, že má tento méďa béďa profil na FB, kam si může photečku umístit.

frantacizek ( 21. července 2020 10:30 )

dnes ale super články pro mě - dětské dorty, pergoly (fakt hezké), akorát u té jedné se stromem uprostřed se asi nepočítá s úderem blesku. Pač to by mohl být pak velký táborák, jakmile by od toho chytla i ta dřevěná pergola

frantacizek ( 21. července 2020 10:27 )

chtěl jednoznačně fotku, pač koukal na mobil a pak se postavil na zadní, když se mělo fotit.
Baribalové jsou neškodní, to spíše medvěd hnědý, toho potkat, to bych si raději lehnul a dělal trávu

Citronel ( 21. července 2020 08:57 )

Tak bych se zesral, že medvěd by byl rád, že se stihne odplazit. Asi měla krámy, měla štěstí, že ji nezačal lízat a vojíždět. Když jsem sloužil, tak přišla za jedním jeho stará, na chvíli podřepla u psího kotce a psovi vylezlo brko, on pak potvrdil, že měla krámy, vsadim sandále, že i ona měla.

Zobrazit celou diskusi