V úterý večer v kině Lucerna poprvé spatřilo světlo světa očekávané životopisné drama s příznačným názvem HAVEL, jehož celý děj se točí okolo zesnulého bývalého prezidenta a především disidenta Václava Havla (†75).

VIDEO: Boj za pravdu nebyl nikdy krásnější: Báru Seidlovou obdivují ve filmu Havel Hofmann, Bartoška i Dvořák

Video
Video se připravuje ...

Boj za pravdu nebyl nikdy krásnější: Báru Seidlovou obdivují ve filmu Havel Hofmann, Bartoška i Dvořák. Bontonfilm

Mezi prvními hosty se na slavnostní premiéře objevili hlavní protagonisté herec –Viktor Dvořák (40), jenž ztvárňuje ústřední postavu Václava Havla, a Aňa Geislerová (44), která se ujala role Havlovy manželky Olgy (†63). Ta na premiéru vynesla minimalistickou bílou róbu, v níž v kontrastu se svými výraznými kadeřemi a rudou rtěnkou nepochybně zcela vynikla. Dvořák zvolil klasický smoking s pečlivě uvázaným motýlkem.

Další kráskou večera byla také herečka Bára Seidlová (39), ve filmu coby milenka Jitka Vodňanská (76). Ta si oblékla střihem podobné šaty jako Aňa, ovšem v kontrastní černé barvě, kterou doplnila výrazným žlutým psaníčkem i botami. Na červeném koberci také nemohl chybět další z protagonistů, herec Stanislav Majer (42), který se ve filmu ujal role spisovatele a disidenta Pavla Kohouta (92).

Dorazil Havlův poradce i Dáša

Kdo si premiéru nemohl nechat ujít, je i bývalý mluvčí a poradce Václava Havla a dnes ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský (71) s manželkou.

Těsně před začátkem do sálu Lucerny vplula jako víla v modrých šatech i Dagmar Havlová (67), která režisérovi Slávkovi Horákovi pomohla se scénářem k filmu především po stránce autentičnosti. Díky ní tak mají diváci možnost vidět dnes vše tak, jak jí to před smrtí vyprávěl její manžel Václav.

VIDEO: Geislerová jako Olga Havlová: Holka ze Žižkova, která působila jako královna
Video
Video se připravuje ...

Geislerová jako Olga Havlová: Holka ze Žižkova, která působila jako královna. Bontonfilm

Fotogalerie
37 fotografií

Přečtěte si recenzi filmu Havel >>>