Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vlasta našla své nejbližší mrtvé v rybníce: Co podle ní může za smrt manžela, syna a vnoučka?

Autor: VaB - 
22. července 2020
20:09

Co stojí za rodinnou tragédií ve Lhotě u Příbramě? Mluví se o probíjejícím čerpadle, ke kterému šel elektrikář Radek do vody. Proud pak mohl zabít i jeho syna a vnoučka, kteří mu šli na pomoc. Tři mrtvé našla babička Vlasta večer, když přijela z práce domů. Z neštěstí se vzpamatovává jen těžce.

Tragédie nebývalých rozměrů. Vlasta K. se vracela v pondělí před jedenáctou hodinou večer domů. Když přišla na zahradu, slyšela hučet čerpadlo. „Přišla jsem z práce a slyšela, jak jede a hučí čerpadlo, tak jsem ho vytáhla ze zásuvky, pejskové mi tam štěkali u vrat, co máme k rybníku. Vzala jsem baterku a tam jsem je viděla všechny tři u kraje. Vytáhla jsem akorát to čerpadlo,“ popsala Blesku zarmoucená manželka, matka a babička Vlasta K. 

Na místo potom vyjela policie, hasiči a záchranáři. Radkovi, Martinovi a malému Radečkovi nebylo pomoci, všichni už byli mrtví, lékař konstatoval smrt. „Konec světa, když přijdete o tři milované v jeden den, v jednu chvíli, když se vrátíte z práce, nepřeju to nikomu,“ řekla TN.cz Vlasta.

V rybníce Václav měl její manžel Radek čerpalo, protože si do sudů čerpali vodu, aby mohli zalévat. Podle Vlasty si všichni tři chtěli navzájem pomoci. „Proud byl v té vodě, já jsem to čerpadlo vypínala, až když jsem ve čtvrt na jedenáct přišla z práce,“ dodala. Čerpadlo podle ní je teprve rok staré.

Video  Vlasta K. řekla, jak našla utonulé muže a co potom dělala.  - David Malík
Video se připravuje ...

Na místo se během dne dostavila kriminální policie společně s revizním technikem, který kontroloval zapojení elektřiny. Mrtvý Radek byl elektrikář. „Byl puntičkář, takže si rozvody, prodlužováky a tak dělal sám. Všechno bylo v pořádku, všechno mělo hodnotu tak, jak má mít. Takže to muselo být jedině to čerpadlo,“ popsala zničená žena serveru iDNES.cz. 

Jirik-ta ( 23. července 2020 15:13 )

Taky jsem si to myslel. Ale než si ulevit u psychologa, to lepší ten BLESK.

Jirik-ta ( 23. července 2020 10:19 )

Tam šlo jen o to nelézt do vody, když je čerpadlo pod proudem. Prostě to odpojit. Tak jak to udělala paní, když přišla domů.

ahojky ( 23. července 2020 01:14 )

Paní zemřou tři blízcí (nejvíc blízcí) a ona hned ráno píše na facebook a celý den, opřená o plot, dává rozhovory do různých bulvárů

.tg.bb ( 22. července 2020 23:46 )

Ach jo. Jestli byl pán stejně zručný elektrikář jako zedník, tak je vše jasné... xxx
Každopádně příšerná, hrůzná tragédie.

starymlok ( 22. července 2020 22:44 )

B-l-b-e-c

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání