Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (†13) zemřel při nehodě na motorce: Jeho orgány zachránily životy pěti dětí

Autor: shp - 
25. července 2020
15:36

Byl to vášnivý motokrosař i hráč rugby, hodný kamarád a syn. Bohužel mladý student Cory Hewer (†13) zemřel při nehodě na motorce v anglickém Aberbeegu. Jeho tragická smrt však přinesla i dobro. Díky dárcovství orgánů zachránil chlapec už pět lidských životů.

Teenager podle webu Wales Online podlehl svým zraněním v úterý po pěti dnech v nemocnici. Rodina prohlásila na portálu GoFundMe, kde uspořádala sbírku na jeho pohřeb, že hochovy orgány už pomohly zachránit pět dětských životů. To přineslo jeho příbuzným útěchu.

Coryho maminka Vicky uvedla: „Chtěli bychom poděkovat všem za jejich laskavou podporu a štědrost v tomto tragickém období. Cory byl velmi šťastný malý chlapík, který miloval rugby a motokros. Zemřel při sportu, který miloval ze všeho nejvíc, a byl tak statečný, že daroval své orgány.“

Život už nikdy nebude stejný

Naše životy bez něj už nebudou nikdy stejné,“ dodala matka. Po Corym smutní nejenom rodina, ale i kamarádi a spoluhráči. „Spi sladce Cory, můj kamaráde. Slova nedokážou vyjádřit, jakou díru jsi tu po sobě nechal. Miluji tě, kámo,“ napsal jeden z nich. „Jeď oblaky, mladý muži,“ dodal další.

BoziMilda ( 25. července 2020 16:57 )

Paradox transplantací. Kdyby nezemřel, umřelo by 5 jiných dětí.

Jirik-ta ( 25. července 2020 16:28 )

Smutné. Takovej klučina.

Zobrazit celou diskusi