Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Babišová chytá bronz na jachtě v Chorvatsku. Babiš čeká peklo kvůli dovolené v Řecku

Aktualizováno -
24. července 2020
14:25
Autor: Jakub Veinlich - 
24. července 2020
05:03

V Chorvatsku museli lidé v obchodech nasadit kvůli koronaviru opět roušky. Manželce premiéra Monice Babišové to ale nevadí a prodloužila si u Jadranu dovolenou. Společně se synem Frederikem se plaví na jachtě své kamarádky. Jestli i s manželem odletí v létě na plánovanou dovolenou v Řecku, prý neví. O tom má rozhodnout sám Andrej Babiš. Ten pro Rádio Impuls v pátek uvedl, že na Krétu s rodinou vyrazí.

Navzdory rouškám v obchodech, zůstává premiérova žena Monika Babišová i se synem Frederikem dál v Chorvatsku. „Máme krásné počasí a hlavně skvělé lidi kolem sebe,“ vzkázala reportérovi Blesk Zpráv z jachty své kamarádky. Reakce přišla na otázku, zda si svou původně týdenní dovolenou prodloužila, nebo zveřejňuje fotky na svém instagramovém účtu se zpožděním. „Prodloužila,“ reagovala na dotaz.

A podle všeho si volno daleko od České republiky opravdu užívá. Dokazuje to i romantickými fotkami při západu slunce přímo z lodi. Romantika by to asi byla o to větší, kdyby byl vedle ní manžel. Jenže Andrej Babiš je doma a řeší nejen covid-19 a stoupající počty nakažených a zavádění dalších protikoronavirových opatření. „U nás není žádné léto,“ zdůvodnila Monika Babišová důvod, proč zůstává ještě stále v oblíbené destinaci Čechů.

Původně měla být v Chorvatsku i se synem jen týden. Pár dní na ostrově, pár dní na lodi. Na pevnině si dokonce půjčila i skútr, na kterém měla podle svých slov i drobný karambol. „Neřídila jsem to asi sto let,“ řekla pobaveně zhruba před týdnem.

V Chorvatsku se přitom podobně jako v Česku postupně zvyšuje počet nakažených novým druhem koronaviru. Lidé proto museli opět v obchodech nasadit roušky nebo jinou ochranu úst a nosu. Roušky musí mít i personál v restauracích a barech. Cizinci, kteří přicestují do Chorvatska ze zemí mimo EU, musejí do 14denní karantény. Výjimečně může být i kratší, ale jen po negativním testu na nákazu koronavirem. 

Babišová: Je to v režii manžela

Premiér Babiš chce s rodinou každoročně strávit zimní dovolenou na horách a letní odpočinek u moře. V posledních letech si Babišovi oblíbili zejména řecké ostrovy. Zaplacený zájezd mají i na letošní léto. Jestli nakonec odletí, manželka premiéra při dotazu Blesk Zpráv s jistotou nevěděla. „To je v režii manžela,“ reagovala na dotaz Blesk Zpráv.

Na konci července čeká navíc Babišovy třetí výročí svatby. Jestli ho stihnou oslavit společně, záleží na tom, jak si Monika bude svůj pobyt u Jadranu prodlužovat.

Babiš míří opět do lázní: Na Krétu pojedeme

Babiš, který se na víkend opět chystá do lázní, kd byl dvakrát, pak o řecké dovolené promluvil v pátek pro Rádio Impuls. Jet na ni s rodinou chce.

„To je skandál, to mi všichni vyčítají (...) Co se týká Kréty - minulý rok v červenci zkrátka mi koronavir nezavolal, abych nezaplatil ten hotel dopředu a moje dcera mi řekla: Tati, musíme tam jít. No tak jsem to zaplatil v hotelu, slíbil jsem to dceři. Vím, co to zase bude. Bude to peklo, Babiš vyzýval utrácet doma a dovolil si jít do Řecka, no to je skandální. Moje pani je teďka dokonce v Chorvatsku. Jo, tak udělám výjimku, ale moje dcera je pro mně strašně důležitá, rodina je pro mně strašně důležtá, tak s dovolením všichni ti moji nkritii a nepřátelé, snad to rozchodí," uvedl premiér.

Odmítá kritiku, že by lidem radil utrácet v Česku a sám se tím neřídí. „Já jsem vyzval lidi, aby zkrátka utráceli u nás doma a to já i dělám, potřetí do lázní,“ dodal Babiš ke svému nejbližšímu víkendovému programu.

Video  Moniku Babišovou rozplakal v Jeruzalémě pohnutý osud Židů  - Blesk - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

xxxx678 ( 25. července 2020 17:16 )

Vůbec nechápu, co to píšete za hovadiny. Když píšu "nejsem závistivá", tak jsem TA, ne TEN. Sedíte si na vedení, Schlafenbergu.

Anifa ( 25. července 2020 15:57 )

Tak sledovat její profil by mě ani nenapadlo, ale přepisují ho do Blesku novináři, protože na vlastní články a reportáře se nezmůžou. A netýká se to jen paní Babišové.

lufenda ( 25. července 2020 15:11 )

Synáček je ve Šwajcu...máte staré informace patrně ze Seznamu nebo Novinek.

lufenda ( 25. července 2020 15:09 )

Mě je úplně fuk, kam pojede Bejbiš na dovolenou nebo kde se válí jeho manželka. Jenom chci, aby jako předseda vlády, plnil to co má. Aby se pravidelně nepodělal, tu před výroční zprávou lživé ČT, před Novotnými, Koláři a jinými pokoutními ministry zahraničí, před Angelou a bruselskými noky, před lobby majitelů a kšeftařů s fesťáky...

fotrpjotr ( 25. července 2020 15:08 )

Blesku,proč u Zemana a Babišové je diskuze a u Markétě není,máte z ní strach?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa