Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

3 atypicky krásné topy, se kterými se budete cítit výjimečně!

4. srpna 2020 | 06:00

Léto se nese v duchu tílek, lehkých blůz a nejrůznějších košil. Volíme především takové topy, které jsou dobře kombinovatelné, mají širokou škálu využití a nepodléhají příliš trendům tak, abychom je po první sezoně musely dát hluboko do zadních prostor skříně. Ale řekněte – nemáte někdy chuť si obléknout neobyčejný oděv, který vám vytvoří dojem výjimečnosti? My vám takový pocit dopřejeme!

Letošní sezoně letních topů vévodí vzor puntíků, květin, ale především hranatý výstřih, řasení, textura žabkování, mašle, vysoký stojáček, odhalená záda či opulentní, balonové rukávy a výrazné volánky. A právě na již zmíněné dva atributy se zaměříme! A jako bonus? Na ten si ještě chvíli počkejte!

Rovnoprávné volány

Netradiční vzhled vytvoříte s pomocí halenky z bavlněné tkaniny s kulatým či véčkovým výstřihem. Hlavní dominancí jsou široké, monumentální volány vedené od pasu přední části až přes ramena dozadu. Spojení volánových stran vytváří písmeno V, a rukávy tak připomínají raglánový střih (klínový střih). Opulentní volány tvarují ramena tak, že mohou v někom evokovat představu „ragbisty“. Možná nejen metaforicky řečeno tak designéři chtějí podpořit emancipaci a rovnoprávnost žen ve společnosti. Nemusíte se bát kombinací s tímto zajímavým topem. Doplňte ho sukní áčkového střihu, která vytvoří s objemnými rameny siluetu přesýpacích hodin. Můžete k němu ale také zvolit palazzo či culottes kalhoty nebo volné mom jeans. A co boty? Vsaďte na sandálky na podpatku, boty typu mules či ploché slingback.

Nafouknuto!

Nepřehlédnutelná budete i s halenkou s balonovými rukávy. Ty se budou vyjímat na krátkém crop topu z popelínové tkaniny vyznačujícím se její hustotou v plátnové vazbě, matným leskem a příčným žebrováním. Krátký top vzhledem ke hranatému výstřihu vytvoří ryze ženskou siluetu. Doplňte ho opět áčkovou sukní v délce nad kolena. Vzdušné rukávy můžete ale zvolit i na průhledné halence, pod kterou obléknete obepnuté tílko se špagetovými ramínky. Většinou je tento typ halenek doplněn o ženské vázačky v podobě mašle nebo špičatým límečkem. Vhodnou kombinaci vytvoříte s cigaretovými či paperbag kalhotami nebo s pouzdrovou sukní.

Varhanové plisování

A nakonec? Nakonec vám představíme žhavou novinku ze světa topů! Plisované tílko s výraznými sklady po celém obvodu. Disponuje odnímatelnými, nastavitelnými ramínky a skrytým silikonovým horním lemem, aby vám lépe přilnulo k tělu. Pas je zúžený za doprovodu pružného švu. Oblíbila si ho modelka a II. vicemiss České Miss roku 2015 Karolína Mališová. Zkombinovala ho v casual stylu s proděravělými džínami a nesmrtelnými bílými plátěnkami Converse. A jak ho zkombinujete vy? My sázíme na ležérní styl jako známá kráska – na minimalistické skinny džíny bez děr.

Podívejte se na ty nejkrásnější do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová