Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dejte sbohem suchým vlasům! Které masky je dokonale vyživí?

13. srpna 2020 | 06:00

Maska na vlasy dokáže zázraky. Vašim kadeřím totiž dodá potřebné živiny, hydrataci a vlasy jsou po ní krásné a zdravé. Rozhodně by tak neměla chybět ve vaší kosmetické výbavě. Pokud ještě žádnou masku nemáte a lámete si hlavu, jaká bude pro vaše vlasy ta pravá, možná vám pomůže naše testování. Které masky na vlasy od nás získaly jedničku?

Naše vlasy dostávají zabrat a obzvlášť teď v létě, kdy je vystavujeme sluníčku, chlorované či mořské vodě, potřebují péči. Mít v kosmetické výbavě kvalitní šampon a kondicionér je naprostá samozřejmost, chybět by vám ale rozhodně neměla ani maska, díky které budou vlasy zdravé, vyživené, lesklé a hebké. 

Masku nanášejte do délek umytých vlasů, které můžete pročesat, aby se dostala opravdu všude. Nechte ji působit přibližně deset až patnáct minut, jednou za čas ji klidně můžete nechat ve vlasech déle, aby její látky pronikly co nejhlouběji do vlasu. Nezapomeňte masku vždy důkladně vymýt. S jejím použitím to však nepřehánějte, pokud ji budete používat příliš často, může se stát, že vaše vlasy zatíží. Ideální je nanést ji zhruba jednou týdně. 

Vyzkoušely jsme pro vás produkty z drogerie i ze salonu. Které uspěly na jedničku?

Vyživující maska pro suché vlasy Botanic Therapy Coco Milk & Macadamia, Garnier, 99 Kč (300 ml)

Vyživující maska pro suché vlasy Botanic Therapy Coco Milk & Macadamia, Garnier, 99 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Hned po otevření na vás dýchne příjemná kokosová vůně. Vlasy se díky masce snadno rozčesávají a jsou krásně lesklé. Pokud máte jemné vlasy jako já, může je lehce zatěžovat, a vlasy si tak budete muset mýt o něco častěji. Pro suché vlasy je tento produkt ale jako dělaný. 

Známka jako ve škole: 2

Noční maska na vlasy Sephora Collection, 135 Kč

Noční maska na vlasy, Sephora Collection, 135 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Na běžné masky do sprchy nemám moc trpělivost. Chci mít vlasy umyté co nejrychleji. Proto jsem sáhla po masce, která účinkuje přes noc. Díky speciální čepici jsem si nezamazala polštář a ráno jsem si vlasy umyla, jak jsem zvyklá. Byly na pohled mnohem vyživenější, krásně hebké a příjemně voněly. Příště vyzkouším kokosovou!

Známka jako ve škole: 1

Hydratační maska pro normální až suché vlasy Aloe Vera Hair Food, Garnier Fructis, 139 Kč (390 ml)

Hydratační maska pro normální až suché vlasy Aloe Vera Hair Food, Garnier Fructis, 139 Kč (390 ml).
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Zásadní problém, který mívám s maskami na vlasy, je, že sice vyživí vlasy, ale ty jsou pak mastné, těžké a nejdou mi nijak upravit. Tato hydratační maska od Garnier mi vyhovuje, stejně tak i ostatní masky této značky. Vlasy jsou vyživené, plné síly a dobře se s nimi při úpravě pracuje. Vyhovuje mi i velké balení, které vydrží opravdu dlouho.

Známka jako ve škole: 1

Maska na vlasy s kokosem Sephora Collection, 210 Kč (100 ml)

Maska na vlasy s kokosem, Sephora Collection, 210 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Masky od Sephory jsem si opravdu oblíbila. Tuhle si navíc díky praktickému balení můžete vzít i s sebou na cesty. Za obrovskou výhodu této masky ale považuji obzvlášť její rychlý účinek. Jednoduše nanesete na vlasy a po minutě už smýváte. Vlasy se za mokra snadno rozčesávají a po vyfoukání jsou lesklé a hebké na dotek. Pokud jste stejně velkým milovníkem kokosu jako já, tak budete extrémně unesená z té dokonalé vůně!

Známka jako ve škole: 1

Maska na vlasy Alcina, 289 Kč (200 ml)

Maska na vlasy, Alcina, 289 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem
Koupíte ve vybraných salonech.

Dobrá střední cesta mezi balzámy a maskami na vlasy. Vlasům dodá život a objem. Rozčesávání není úplně hladké, ale také nic strašného. Má příjemnou vůni a složení nezatěžuje vlasy. Konzistence je však řidší a rychle se vypotřebuje. Vlasy jsou hned po prvním použití hebké, masku je ale potřeba používat častěji.

Známka jako ve škole: 1-

Maska aktivátor růstu vlasů Bio Rehab, TianDe, 342 Kč (250 g)

Maska-aktivátor růstu vlasů Bio Rehab, tianDE, 342 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.kralovstvi-tiande.cz

Co se vůně týče, je tento přípravek velmi specifický, má velmi silnou, orientální vůni. Pokud nejste milovnicí vonných tyčinek a Orientu, potom tento produkt, který spojuje to nejlepší z tibetské medicíny, nebude pro vás. Na druhou stranu je praktické, že se jedná o produkt, který mohou klidně používat i muži. Ti ocení stejně jako my jeho účinky. Základ masky tvoří rostlinné proteiny ze siamského zázvoru, ženšenu a anděliky s kationtovými vlastnostmi. Bio Rehab by měl být třikrát účinnější než jiné masky. Zpevňuje, uzdravuje a obnovuje vlas už od kořínků. Zrychluje růst vlasů, což je skvělé, ale pokud nosíte krátký sestřih, počítejte s častější návštěvou kadeřníka.

Známka jako ve škole: 2

Vyživující maska pro suché a poškozené vlasy s mangem Klorane, 361 Kč (150 ml)

Vyživující maska pro suché a poškozené vlasy s mangem, Klorane, 361 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Stačí jen malé množství a vlasy rázem vypadají zdravější, jsou vyživené, lesklé a voní po mangu. Maska vlasy navíc vůbec nezatěžuje. Stačí ji nechat působit pouhých pět minut a výsledky jsou opravdu viditelné. Zamilovala jsem se do ní!

Známka jako ve škole: 1

Maska na ochranu barvy Kérastase, 724 Kč (200 ml)

Maska na ochranu barvy Kérastase, 724Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Nejlepší maska na barvené a suché vlasy vůbec. Má příjemnou konzistenci mezi krémem a máslem, takže na vlasech dobře drží během nanášení. Vlasy se po ní lesknou a jsou velmi hladké a zacelené. Na první pohled je vidět, jak suché barvené vlasy hydratuje. Snesla bych jemnější parfemaci, ale to je jen detail. Po použití se vlasy snadno rozčesávají.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační maska na vlasy Eco Therapy Revive, Maria Nila, 835 Kč (250 ml)

Hydratační maska na vlasy Eco Therapy Revive, Maria Nila, 835 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na shop.new-flag.cz

Na tuhle novinku od značky Maria Nila jsem byla opravdu zvědavá. Jejich produkty miluju a ani tato nová hydratační maska nezklamala. Mám suché, vlnité blond vlasy, kterým bohužel jen tak nějaký produkt nesedne, a musím si dávat pozor na složení. Maska Eco Therapy Revive obsahuje minimálně 98 % složek přírodního původu, je veganská a bez silikonů, takže svým vlasům dopřáváte jen to nejlepší. Už při otevření balení mě ohromila svěží citrusová vůně – její složení obsahuje proteiny z kapusty, mrkve a citronu. Po uschnutí byly vlasy jemné a vyživené a krásně se pravidelně vlnily. Vypadá to, že mám nového oblíbence!

Známka jako ve škole: 1

Podívejte se, jak správně připravit vlasy na mytí:

Video se připravuje ...
Jak správně připravit vlasy na mytí?

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...